Societat Civil Catalana (SCC) ha convocat el diumenge 8 d'octubre de 2023 una manifestació a Barcelona en contra d'una possible llei d'amnistia i el dret a l'autodeterminació de Catalunya als carrers del centre de la ciutat. L'associació va néixer l'abril de 2014 a Catalunya com a resposta a la política independentista del Govern català i és un referent en l'àmbit espanyolista. 

🔴 Manifestació del 8 d'octubre a Barcelona, DIRECTE | Última hora i reaccions contra l'amnistia
 

🤔 Quins partits participen en la manifestació de Societat Civil Catalana a Barcelona?
 

Tal com es defineixen a si mateixos al web oficial, SCC és una “entitat cívica cultural, transversal i plural que, enfront de les polítiques discriminatòries i excloents del govern nacionalista de Catalunya, abandera la defensa dels drets, les llibertats i la igualtat d'oportunitats que la Constitució espanyola reconeix a tots els ciutadans”. En aquesta línia, l'entitat assegura que no està vinculada a cap partit ni força política i que no és finançada a través de subvencions

La convocatòria de la manifestació del diumenge 8 d'octubre coincideix justament amb la celebració dels sis anys de la manifestació del 8 d'octubre del 2017 a Barcelona, dies després del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre a Barcelona i Catalunya. L'associació liderarà una protesta que comprendrà una marxa que anirà des de passeig de Gràcia amb el carrer Provença fins al mateix passeig de Gràcia a l'altura de Gran Via de les Corts Catalanes

 

Quins són els objectius de Societat Civil Catalana? 

L'entitat, tal com destaca al seu manifest, és una “associació civil de referència del constitucionalisme; eina i altaveu al servei dels ciutadans” que “defensa la unitat del constitucionalisme i reclama als grans partits que siguin capaços d'arribar a acords d'Estat que estableixin les «línies vermelles» que cap formació ha de traspassar”. “Fomentem la cultura catalana com a part inseparable de la cultura espanyola comuna”, sentencia. 

 

Qui presideix Societat Civil Catalana? 

Actualment, el càrrec de presidenta el sosté Elda Mara-Miró, que va assumir la presidència provincial de SCC a Girona i més tard va accedir a la vicepresidència territorial. No va ser fins al 2022 quan va substituir Sánchez Costa al davant de l'organització i és una de les figures més importants en l'actualitat.

 

Com es finança l'organització unionista? 

Societat Civil Catalana assegura que no està vinculada a cap partit polític ni rep subvencions públiques. El seu model de finançament suposadament es basa en l'aportació econòmica dels seus socis i sòcies. Es proposen com “l'oposició civil al secessionisme amb la finalitat de recuperar la convivència, acabar amb l'adoctrinament, revertir la decadència econòmica i social, retornar la neutralitat a les institucions i traslladar a l'administració el bilingüisme real existent en la societat catalana”.