Davant de la patacada electoral que va patir Ciutadans (Cs) en les eleccions andaluses, la líder de la formació, Inés Arrimades, va prometre profunds canvis en el partit, una refundació. La promesa de començar de zero de la formació, fins i tot, amb un nou nom si així ho decidissin les bases, no preocupen als seus adversaris de la dreta espanyola. Segons publica El Independentdiente, fonts territorials del Partit Popular (PP) desconfien del futur de la formació taronja: "Ningú veu cap recorregut polític". 

Des del PP es dubta sobre l'abast del canvi de Ciutadans i la seva marca, no es descarten canvis radicals en el si del partit. Malgrat això, no es considera que aquestes modificacions siguin suficients pugui salvar la formació de la seva constant desfeta electoral, ja que consideren que la formació taronja no té implantació territorial i que cada cop comptem amb menys recursos econòmics, per culpa de la pèrdua de militants i representants electes. 

Tot i els seus dubtes, les fonts consultades per El Independediente, afirmen que els populars seran "respectuosos amb la crisi interna de Cs". El respecte no exclou que des del partit liderat per Alberto Nuñez Feijóo es consideri que la formació taronja té poques opcions en els propers períodes electorals. "El PP és la casa comuna del centredreta i qui millor posicionat està, ara, en aquesta òrbita", s'afirma des de les files populars, que consideren que la refundació no impactarà en la bona situació del PP. 

Arrimadas, a la presidència fins a la refundació 

En canvi, des de Ciutadans es fixen les esperances en el canvi de marca del partit i la seva refundació. Es tracta d'un procés que durarà mesos, però hi ha militants que demanaven accions immediates després el cop dels comicis andalusos. Moltes veus dins de la formació taronja apuntaven al cap d'Arrimadas, qui ha deixat clar que no dimitirà abans d'aquest procés de refundació. 

El passat dilluns, la presidenta de Cs va confirmar que seguirà en el seu càrrec i ha assenyalat: "Nosaltres no serem un problema". Considera que dimitir "no és el correcte" en aquesta situació. "Per mi el més fàcil seria  dimitir o haver acceptat algun dels temptadors càrrecs del PP", ha arribat a afirmar Arrimadas, qui considera que el nou objectiu del partit és tornar a "il·lusionar" a l'electorat. Des del partit també s'insisteix a dir que aquest procés de canvi intern fa temps que està planejat i que les eleccions andaluses només han estat un accelerant. Arrimadas ha anunciat la constitució d'un equip polític per concretar les tasques de l'equip tècnic.