La residència de la discòrdia a Santa Coloma de Gramenet continua portant cua. El passat cap de setmana després d'un acte en aquest municipi de Carles Campuzano, conseller de Drets Socials, i l'alcaldable d'ERC a la ciutat, Gabriel Rufián, el partit anunciava un pacte per una segona residència per a gent gran: "El cap de llista d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, acorden la segona residència pública de gent gran a Santa Coloma de Gramenet si els republicans som decisius en el pròxim mandat", es pot llegir a la piulada que va compartir el partit i que va provocar la reacció de tots els partits que es presenten a l'alcaldia de la ciutat. Ara, l'alcaldessa de Santa Coloma i candidata del PSC a la reelecció, Núria Parlon, ha exigit que s'introdueixi una addenda als pressupostos de 2023, que el Parlament ha aprovat aquest mes de març, perquè la Generalitat construeixi la segona residència per a gent gran al municipi, anunciada per Campuzano i Rufián si ERC resultava decisiu després de les eleccions. 

Davant la promesa d'un geriàtric, l'oposició va denunciar que els dos polítics haurien supeditat els equipaments públics del municipi als resultats electorals, tot i que posteriorment Campuzano ho va negar. Ara, Parlon recorda que és al Govern qui li pertoca tirar endavant la residència, independentment de qui governi a la ciutat, apuntant que aquesta haurà de ser totalment pública i que no hauria de superar els 6 milions d'euros de pressupost, tal com ha detallat en una trobada amb periodistes: "El conseller ens va reconèixer que no hi havia hagut planificació i fins que no ha arribat l'acord de pressupostos amb el PSC no tenia possibilitat de planificar places de residència", ha insistit l'alcaldessa. Amb tot, ara ha aprofitat l'oportunitat per exigir aquesta addenda per pressupostar una segona residència al seu municipi, "que l'Ajuntament i la ciutadania organitzada en la plataforma SOS Gent Gran reivindiquem". 

La rectificació del conseller Campuzano

El missatge que acompanyava el vídeo compartit per ERC va ser durament criticat per tots els partits de l'oposició, i fins i tot s'ha arribat a forçar la seva compareixença en una comissió al Parlament, després que tots els partits menys Esquerra votessin a favor de la proposta. Així i tot, Campuzano va assegurar que se li escapava d'on podia venir la polèmica: "El que vaig dir a Santa Coloma és el que dic a tots els municipis que visito". Anant més enllà, va assegurar per intentar tancar el tema, que veu amb bons ulls el nou centre per gent gran: "Si hi ha una residència a Santa Coloma de Gramenet promoguda per l'Ajuntament, mani qui hi mani, serà benvinguda per la Generalitat, amb ganes d'ajudar, com ajudem tots els municipis del país". 

Baralles a les xarxes socials de Rufián i Parlon 

Més enllà de la promesa de Rufián i el conseller Campuzano, Parlon ha demanat que no hi hagi joc brut en la campanya electoral de cara a les eleccions del 28 de maig. Parlon és alcaldessa des del 2009, fa 14 anys, i ha revalidat el càrrec en les eleccions del 2011, 2015 i 2019, les últimes dues vegades per majoria absoluta. Precisament els anys que porta Parlon al càrrec van provocar un conflicte entre la candidata socialista i el republicà a les xarxes socials. Rufián va assegurar a la sala de premsa del Congrés que "governar durant molt temps no és sa", i va posar d'exemple la situació de Santa Coloma. Això va provocar la ira de l'alcaldessa, que va carregar molt durament contra ell, acusant-lo de mentider, mentre que ell va respondre la piulada titllant-la de cacic. En l'acte d'aquest dimarts Parlon ha destacat que hi ha tres candidats que concorren a les eleccions que són aliens a la vida quotidiana de la ciutat, en referència al mateix Rufián, però també els candidats del PP i Vox, Miguel Jurado i Joan Carlos Segura, que no viuen a Santa Coloma.