Carles Campuzano intenta sortir del pas. El conseller de Drets Socials s'ha vist esquitxat per la polèmica aquests dies arran d'una visita a Santa Coloma de Gramenet amb l'alcaldable d'ERC a les eleccions municipals 2023 d'aquest municipi, Gabriel Rufián. Tots dos van celebrar un acte per promoure la construcció d'una residència de gent gran al municipi, que arribaria quan el Govern "es posi d'acord" amb l'Ajuntament de Santa Coloma, liderat per la socialista Núria Parlon. L'endemà, el partit compartia un vídeo a les xarxes socials en què es reiterava aquest compromís, però amb un missatge polèmic. "El cap de llista d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, acorden la segona residència pública de gent gran a Santa Coloma de Gramenet si els republicans som decisius en el pròxim mandat", s'anunciava.

L'oposició en bloc ha aprofitat les circumstàncies per disparar contra ell, demanant la seva compareixença al Parlament, i Campuzano ha acabat cedint. El conseller haurà de comparèixer en comissió al Parlament, tal com ho ha decidit l'òrgan de Drets Socials de la cambra catalana amb els vots a favor de PSC, Junts, Vox, CUP, comuns, Cs i PP. És a dir, tots els partits menys ERC.

L'oposició vol "fer soroll"

Però Campuzano ha fet cas omís a les crítiques. "Se m'escapa d'on pot venir la polèmica, perquè el que vaig dir a Santa Coloma és el que dic a tots els municipis que visito", ha explicat, obviant que la ira s'ha originat pel missatge que acompanyava el vídeo publicat a les xarxes socials. Per contra, ha atribuït les crítiques a la voluntat de l'oposició de "fer soroll".

En tot cas, el conseller ha volgut deixar clar el seu posicionament al respecte. "Si hi ha una residència a Santa Coloma de Gramenet promoguda per l'Ajuntament, mani qui hi mani, serà benvinguda per la Generalitat, amb ganes d'ajudar, com ajudem tots els municipis del país", ha afirmat, recordant que els límits econòmics els estableixen els pressupostos. Sobre aquesta qüestió, Campuzano ha assenyalat que "no hi pot haver partidisme". Quan un ajuntament té la iniciativa de fer una residència per a gent gran, la Generalitat està "encantada", ha dit, i fa el paper de proveïdora de les places via conveni o concert. "Amb el candidat Rufián em vaig expressar dient que em semblava bé la seva proposta, i que com fem en tots els ajuntaments, si la Generalitat té possibilitat de fer-ho, i en els propers anys tindrem la possibilitat de fer-ho, concerta o convenia les places", ha dit, intentant donar per superada la polèmica.