Fa tot just un mes de la constitució de l'Assemblea de Càrrecs Electes, com un organisme sorgit del Consell per la República i amb voluntat, segons van anunciar, d'oferir a regidors, diputats i senadors escollits a Catalunya un espai per treballar més enllà de la cotilla que l'Estat imposa a les institucions. El Partit Popular ha intentat sense èxit que el Parlament rebutgés l'existència d'aquest òrgan. Cs ha col·laborat en el redactat final de la proposta i hi ha donat suport entusiasta, fent ús del seu ja clàssic concepte de "xiringuito". La moció ha estat rebutjada per 76 vots en contra (JxCat, ERC, CUP i comuns) i 55 a favor (Cs, PP i PSC). 

Durant la presentació de la moció, el diputat Santi Rodríguez ha titllat l'Assemblea d'Electes "d'aplec de separatistes". El text del PP pretenia que la cambra rebutgés "l’aparença de legalitat i representativitat que exerceixen entitats privades alienes a les institucions estatutàries de Catalunya com són els autoanomenats “consell de la república” i “l’assemblea d’electes de Catalunya". En aquest sentit, s'adreçava directament al president de la Generalitat i el del Parlament per exigir-los que "deixin de convocar o participar, activa o passivament en entitats privades que intenten usurpar l’autèntica legitimitat i representativitat de les institucions de Catalunya". 

AIxí mateix, al text, consensuat amb Cs, s'aprofitava per incorporar la demanda al Torra i Torrent que "condemnin els actes de violència que s’exerceix als carrers contra ciutadans, institucions, autoritats, agents dels cossos policials, mobiliari urbà, infraestructures de mobilitat i establiments privats" i "impedeixin la celebració de manifestacions i concentracions no autoritzades que tenen per objecte obstruir infraestructures i impedir la llibertat de moviments de la ciutadania de Catalunya". 

Però no només això. A més, la moció -que no ha prosperat- instava Govern i Parlament a "personar-se com acusació en tots els procediments judicials que derivin d’expedients oberts per alteració de l’ordre públic i/o agressions".