Més detalls sobre la presumpta trama de corrupció que afecta la parella d'Isabel Díaz Ayuso. L'empresari Alberto González Amador ha admès que va ser ell mateix qui va oferir un pacte a la Fiscalia i no a l'inrevés, desmentint així el cap de gabinet de la presidenta madrilenya, Miguel Ángel Rodríguez, que va defensar que havia estat el ministeri fiscal qui havia proposat aquest acord. Segons revela aquest dijous elDiario.es, González ha admès que va cometre dos delictes contra la Hisenda Pública, i que, per a minorar el càstig va oferir un pacte. La confessió es recull a la querella per revelació de secrets que ha presentat l'empresari contra el fiscal que instrueix el cas i a la cap de la Fiscalia de Madrid. 

En la querella, la parella d'Ayuso relata que el motiu pel qual el seu advocat es va posar "immediatament" en contacte amb la Fiscalia només saber que obriria una investigació contra ell, va ser perquè era conscient que la seva "relació sentimental" amb la presidenta madrilenya tindria un "potencial efecte deformador de les garanties processals". Així doncs, l'advocat assegura que González Amador va reconèixer els delictes perquè estava convençut que ser la parella d'Ayuso impediria poder defensar-se com qualsevol altre ciutadà i no perquè hagués defraudat Hisenda amb factures falses. 

El pacte amb la Fiscalia

Fa gairebé 3 setmanes diversos mitjans de comunicació van publicar que el fiscal del cas havia ofert un pacte a l'empresari, però que finalment els seus superiors l'havien obligat a canviar de criteri i presentar una querella contra l'empresari. En les informacions es publicava un correu electrònic del fiscal on s'entenia aquest missatge, però sense detallar que l'encreuament de missatges el va iniciar l'advocat de l'empresari, en concret, el 2 de febrer, on proposava un pacte afirmant "certament, s'han comès dos delictes contra la Hisenda Pública". La mateixa nit, Miguel Ángel Rodríguez afirmava a través del seu compte de X: "Resum de la bogeria d'avui: la fiscalia ofereix per email un acord al Sr. González; abans que pugui respondre, la mateixa Fiscalia diu que ha rebut ordres ‘de dalt’ perquè no hi hagi acord i, llavors, vagin a judici". Tanmateix, en la querella presentada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid s'admet que el contacte el va iniciar la parella d'Ayuso, segons detalla ell mateix "mitjançant correu electrònic, amb el Ministeri Fiscal, per canalitzar i aconseguir, en la forma prevista per la legislació penal i de la forma més ràpida possible, la figura anàloga a les actes de conformitat ja aconseguides en seu tributària, això és, la conformitat penal". 

Aquesta no és l'única afirmació del cap de gabinet d'Ayuso que desmenteix González Amador. Miguel Ángel Rodríguez va arribar a afirmar que dos periodistes d'elDiario.es, havien intentat entrar encaputxats al domicili d'Ayuso, després va ampliar la informació assegurant que els periodistes s'havien fet passar per tècnics de la calefacció que entraven a l'edifici a fer una revisió. Segons relata González Amador a través de la querella presentada pel seu advocat, no va haver-hi encaputxats, ni eren dos periodistes, ni van assaltar l'habitatge. La querella relata que un periodista del citat digital, a qui identifica amb nom i cognoms, "es va personar a l'immoble i va intentar accedir al portal, a les zones comunes d'aquest, manifestant la seva intenció de dirigir-se a la porta del domicili, impedint-l'hi el porter i havent de ser identificat a continuació, donada la seva actitud, per Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat". Segons el mitjà aquesta informació tampoc és correcta. 

Querella contra la fiscal en cap de Madrid

Alberto González Amador va presentar aquest dimecres una querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) contra la fiscal en cap de Madrid, Pilar Rodríguez Fernández, per suposada revelació de secrets. La querella de l'empresari es dirigeix també contra el fiscal de delictes econòmics, Julián Salto, en relació amb la nota informativa que va difondre per un canal oficial en el qual la Fiscalia de Madrid informava sobre l'encreuament de correus entre l'advocat d'Alberto G. A. i el fiscal, relatius a la investigació contra la parella d'Ayuso per un presumpte frau fiscal.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!