La Fiscalia Provincial de Madrid ha ofert a Alberto Gonzáléz Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, una proposta d'acord perquè es declari culpable de dos delictes fiscals i un de falsedat documental. Segons ha informat El Mundo, el Ministeri Públic ha proposat a González que admeti la comissió de tres delictes a canvi d'una multa i una pena de presó lleu, que no impliqui l'entrada a la presó. Aquest oferiment es produeix en resposta a la proposta que va fer la defensa de González abans que es presentés la denúncia amb la qual oferia pagar la quantitat defraudada, que ascendeix a 350.000 euros, per evitar el judici. Aquell acord de conformitat va ser rebutjat i el fiscal va presentar la denúncia en què s'acusa la parella d'Ayuso d'haver defraudat 155.000 euros el 2020 i 195.951 euros de 2021 a través del falsejament de l'impost de societats.

També se li atribueix un delicte de falsedat documental per haver presentat factures falses, amb el suposat objectiu de rebaixar els beneficis extraordinaris de les seves societats. En total, les seves companyies van presentar 15 factures falses per despeses fictícies que sumen 1,7 milions d'euros. La denúncia ha recaigut aquest dimecres al Jutjat d'Instrucció número 9 de Madrid, que haurà de decidir si imputa Alberto González Amador i quatre empresaris més que l'haurien ajudat amb el falsejament de les factures. L'origen del presumpte frau fiscal es trobaria en el cobrament de comissions per la compravenda de mascaretes i altres productes sanitaris, pels quals hauria arribat a embutxacar-se fins a 2 milions d'euros. 

 

Ayuso defensa la seva parella: “Està patint una inspecció fiscal salvatge i treta de polleguera”

Ayuso ha defensat aquest dimecres la seva parella i ha denunciat que està “patint una inspecció fiscal salvatge i treta de polleguera” que “se cenyeix a una etapa de la seva vida” quan encara no sortien junts i que té l’únic objectiu “d’endarrerir els gairebé 600.000 euros que li deu Hisenda”. La líder del PP de Madrid ha negat que hi hagi “cap trama ni societats pantalla” i ha replicat que “és fals que sigui ell qui degui 350.000 euros”. La presidenta madrilenya ha assegurat que es tracta d’un “cas tèrbol de tots els poders de l’Estat contra un ciutadà anònim” que té com a objectiu enderrocar-la a ella. “La pròxima vegada que surti amb algú, li demanaré el currículum, si ha tingut una inspecció d’Hisenda i el certificat de vacunació”, ha ironitzat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!