La parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Alberto González Amador, ha complert la seva amenaça i s'ha querellat contra la fiscal en cap de Madrid, Pilar Rodríguez Fernández, i contra el fiscal de delictes econòmics, Julián Salto, per un presumpte delicte de revelació de secrets, segons informa El Independiente. Concretament, González Amador denuncia que el mes de març passat la Fiscalia va publicar una nota informativa en què donava dades sobre els correus que es van intercanviar amb l'advocat de la defensa de la parella d'Isabel Díaz Ayuso. En aquests correus, la defensa de González Amador reconeixia la seva culpabilitat.

La Fiscalia va fer pública una nota informativa que pretenia aclarir els fets al voltant del cas de González Amador. En aquest text, s'assenyalava el recorregut que havia traçat la Fiscalia i la defensa, i com s'havien acostat a tancar un pacte. Per González Amador, el fet que posés entre cometes parts del correu suposa una revelació de secrets que el Codi Penal castiga: "l'autoritat o funcionari públic que revelés" secrets o informacions de què tingui coneixement per raó del "seu ofici o càrrec i que no hagin de ser divulgats".

El contingut de la comunicació amb la Fiscalia

Diversos diaris van detallar el contingut dels correus que es van intercanviar la defensa de la parella d'Ayuso i la Fiscalia quan es cercava un acord. En aquell moment, González Amador va reconèixer a través del seu advocat la seva culpabilitat. "Certament, s'han comès dos delictes contra la Hisenda Pública", es descriu al correu electrònic datat el 2 febrer, molt abans que el cas esclatés als mitjans. "Estudiat l'assumpte, i de comú acord amb Albert (sic) González, els comunico que és voluntat ferma d'aquesta part assolir una conformitat penal", respon l'advocat Carlos Neira, que reconeix que s'han comès dos delictes i exposa la voluntat del seu representant de "procedir a rescabalar el dany causat pagant íntegrament la quota i els interessos de demora" a l'Agència Tributària. Malgrat tot, la Fiscalia no va acceptar la iniciativa de la defensa d'oferir un pacte i el 5 de març passat va presentar la denúncia al jutjat d'instrucció número 9 de Madrid. 

La carta de l'advocat de González a la Fiscalia reconeix que s'han comès dos delictes, versió que xoca amb la que ha mantingut la presidenta de la Comunitat de Madrid. D'ençà que va esclatar el cas, Ayuso ha sostingut que tot plegat es tracta d'un linxament a la seva figura política, que fa cinc anys que dura: "Ara tocava el xicot", va declarar després de denunciar que tot el seu entorn estava sota el punt de mira. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!