El cas de corrupció d'Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a sacsejar el panorama polític. En esclatar el cas, Ayuso va denunciar que estava sent víctima d'una persecució política "des de fa cinc anys cada dia em passa una cosa semblant", va afirmar. Les reaccions del seu govern no s'han fet esperar: amenaces, missatges intimidatoris i fins i tot la difusió de mentides. La primera amenaça es va produir per part del cap de gabinet d'Ayuso, Miguel Ángel Rodríguez, que va amenaçar i insultar una periodista d’elDiario.es. El digital més tard va confirmar que es tractava de missatges a la seva directora adjunta, Esther Palomera. Després de publicar que la parella d'Ayuso havia cobrat més de dos milions d'euros en comissions per contractes de mascaretes, el digital va rebre un seguit de whatsapps: "Us triturarem. Haureu de tancar. Que us bombin. Idiotes", va escriure Miguel Ángel Rodríguez. Ella va preguntar "és una amenaça?". La seva resposta: "és un anunci". 

Versions contràries 

Sobre aquesta conversa, Rodríguez va afirmar que ell i la seva interlocutora han discutit “mil vegades, unes per escrit i altres sense escrits” i que no podia esperar que “una picabaralla amb una amiga fos notícia” i que el govern espanyol “sortís en tromba” a demanar el seu cessament. Per la seva banda, Ayuso va defensar que es tractava d'una conversa entre “dues persones que tenen una relació de confiança de més de trenta anys que discuteixen per WhatsApp”. El testimoni d'Esther Palomera és totalment contrari, en una entrevista a la Cadena SER aquest dilluns va assegurar que "no tinc aquesta relació de confiança amb Miguel Ángel Rodríguez i qui hagi estat interessat en el tema ha pogut llegir el que he publicat aquest dilluns, relatant com és la meva relació, estrictament professional amb Rodríguez". Palomera va detallar que en els últims 5 anys han dinat 4 vegades junts en el marc de la relació polític-periodista. I va sentenciar "'l'únic que hi ha és un càrrec públic amenaçant a un mitjà per publicar informació veraç". 

"Periodistes encaputxats"

Després de les amenaces, Ignacio Escolar, director d'elDiario.es denuncia que el cap de gabinet d'Ayuso ha fet arribar a diversos mitjans de comunicació informacions falses en les quals acusa periodistes del citat diari d'intentar entrar a casa d'Ayuso. Diversos mitjans van publicar que uns periodistes "encaputxats" havien intentat assaltar el domicili de la presidenta madrilenya aquest dilluns al voltant de les 20:00 hores. El diari assegura que és una informació falsa i que estan estudiant mesures legals contra totes les publicacions que s'han fet ressò d'aquesta informació sense contrastar la seva veracitat. "Acusar-nos d'assaltar habitatges de manera violenta i encaputxats, com si en lloc d'un diari fóssim un grup terrorista, és l'últim que em podia imaginar que viuria com a director d'eldiario.es. Demostra també el seu nerviosisme: que la informació que estem publicant és molt incòmoda per a la presidenta de Madrid", ha escrit Ignacio Escolar.  En concret, el missatge que va enviar el cap de gabinet de presidència de la Comunitat de Madrid relata que: "empleats de eldiario encaputxats van intentar accedir a la casa de la presidenta. Mai s'ha vist aquesta intimidació en democràcia". 

Eldiario.es ha detallat que abans de publicar la informació sobre la parella d'Ayuso, un dels seus periodistes va visitar la zona on resideixen tant Ayuso com Alberto González. Segons expliquen, el periodista es va identificar en tot moment com a redactor del mitjà i va preguntar a alguns veïns al carrer si la parella ocupava un o més pisos en l'edifici, però que mai es va endinsar a l'edifici. 

Acusació d'assetjament

La farsa sobre l'entrada de periodistes al domicili d'Ayuso, no ha estat l'única intimidació orquestrada pel govern de la presidenta madrilenya. Aquest dimarts la Comunitat de Madrid va tornar a enviar una informació falsa a diversos mitjans de comunicació amb la intenció d'intimidar periodistes d'El País, difonent els seus noms i la seva imatge. El govern d'Ayuso acusa els dos periodistes que treballaven al carrer buscant informació sobre la parella d'haver assetjat veïns de l'edifici. Els dos periodistes van ser identificats per un policia mentre tractaven de trobar informació sobre una suposada obra il·legal en el domicili d'Ayuso i González.

Miguel Ángel Rodríguez, ha admès aquest dimecres, en declaracions El País, que va filtrar les dades dels periodistes a través d'un xat de periodistes. "Han estat assetjant als veïns de la presidenta, inclòs nenes menors d'edat, en un assetjament habitual en dictadures", va escriure. Rodríguez ha admès que "és una conversa personal. No és un compte de la Comunitat”. En el seu missatge, Rodríguez va indicar el nom i cognoms dels dos periodistes i una imatge zenital de tots dos mentre investigaven i va apuntar “han estat assetjant als veïns de la presidenta, inclòs nenes menors d'edat, en un assetjament habitual en dictadures”. “Tot s'ha denunciat a la Policia Nacional, però el delegat del govern espanyol empararà aquestes actuacions”, va afegir. 

Les dades personals dels periodistes es van enviar al director general de seguretat de la Comunitat i després difosos per l'equip d'Ayuso als mitjans, que segons el diari han "distorsionat els fets, sense cap verificació, acusant falsament els reporters d'assetjament a menors". En aquest sentit, han denunciat que "les dades de qualsevol persona identificada per les forces de seguretat són confidencials i, per tant, no poden ser facilitats a tercers ni, per descomptat, divulgats a la premsa".

A la propagació d'aquestes falses acusacions s'ha sumat el secretari general del Partit Popular de Madrid, Alfonso Serrano, qui a través d'una publicació a X ha culpat a periodistes d'“assetjar a veïns, nens inclosos”.

 
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!