La parella d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, ha estat denunciat per defraudar presumptament més de 350.000 euros a Hisenda, segons ha informat elDiario.es aquest dimarts. La Fiscalia Provincial de Madrid i l'Agència Tributària apunten que ho hauria fet entre el 2020 i el 2021, mitjançant un seguit de factures falses i societats pantalla. La presidenta madrilenya ha assegurat que pateix una persecució política, mentre que el líder del PSOE a Madrid, Juan Lobato, ha fet llenya del cas i l'ha avisat: "No val la doble moral" —en referència a les seves declaracions sobre el cas Koldo—. En qualsevol cas, ens preguntem: qui és Alberto González Amador, la parella d'Isabel Díaz Ayuso?

A finals de maig del 2021, va saltar la notícia: Ayuso tornava a tenir xicot. Lecturas va publicar en exclusiva unes fotos amb la seva nova parella a Eivissa, després de la ruptura amb el seu ex, Jairo Alonso. Paradoxes de la vida, la presidenta madrilenya va trobar l'amor al món sanitari, una de les grans fonts de les seves polèmiques. L'afortunat fou l'esmentat González, un andalús de 43 anys (actualment, 47, tres més que ella), resident a la capital espanyola i tècnic sanitari. A més, divorciat (com ella) i pare de tres fills, amb una relació suposadament cordial amb la seva exdona. També se sap que feia temps que es coneixien, presentats pel seu germà —també acusat d'enriquir-se il·lícitament amb la venda de mascaretes durant la pandèmia—.

Portada Lectura Isabel Díaz Ayuso
La portada de Lecturas que informava de la nova parella d'Isabel Díaz Ayuso

Ayuso es va mostrar enfadada amb la publicació de les imatges a Eivissa: "No estic contenta amb les fotos que s'han publicat. Ell no és una persona pública i vull mantenir en la intimitat aquesta part de la meva vida. Trobo a faltar la meva vida normal d'abans". Però poc després va presentar-lo en societat, durant les festes de la Hispanitat de l'octubre del 2021. Així en van deixar constància mitjans de comunicació com Diez Minutos, amb una imatge on es veu clarament com és físicament González.

La parella va arribar a esperar una criatura, però Ayuso va patir un avortament en la vuitena setmana de gestació, a principis de juliol de l'any passat. De fet, la presidenta madrilenya va haver de ser intervinguda quirúrgicament i va estar de baixa uns dies.

AlbertGonzález, portada Diez minutos
Alberto González i Isabel Díaz Ayuso, junts a la portada de Diez Minutos

Ara s'ha sabut que González era propietari diverses societats, que han estat investigades per l'Agència Tributària. Es tracta de Maxwell Cremona Ingeniería y Procesos para el Fomento del Medioambiente, que es dedica a prestar serveis sanitaris; i Masterman & Whitaker Medical Supplies and Health Process Engineering, una companyia sense treballadors del sector de cosmètica i farmàcia. Segons Hisenda, aquesta última empresa s'hauria fet servir per desviar part dels beneficis milionaris que va fer durant la pandèmia.

González no va arribar al sector després de començar amb Ayuso, sinó que ja feia temps que hi treballava —la relació sentimental va començar el 2021, però la trama el 2020—. Finalment, podem dir que ell és el propietari del pis on la parella viu actualment. Adquirit l'estiu passat, es tracta d'un luxós immoble de 180 metres quadrats al barri madrileny de Chamberí, valorat en un milió d'euros.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!