La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha reclamat que la "resistència" a la visita de Felip VI a Barcelona, amb mobilitzacions als carrers, es converteixi en iniciativa política per aconseguir la independència. Paluzie ha participat en la cadena humana organitzada contra la monarquia amb motiu de la presència del rei Felip VI al lliurament dels premis de la New Economy Week.

Paluzie ha criticat el dispositiu de "blindatge" policial que ha evitat que la cadena humana arribés fins a l'Estació de França, on s'estava celebrant l'acte amb presència reial. "Es tracta que la monarquia ni tan sols vegi les protestes", ha criticat Paluzie, que creu que "els Borbons regnen a Catalunya per dret de conquesta".

"No és benvingut"

"En aquesta guerra de desgast, la gent surt al carrer per dir que no és benvingut a Catalunya", ha celebrat Paluzie, que ha advertit que només amb resistència no s'aconseguirà la victòria. Per això ha reclamat que aquesta oposició es transformi en iniciativa política per aconseguir la independència.​

Precisament l'ANC ha desplegat una pancarta davant de l'Estació de França en contra de la presència de Felip VI a Barcelona, en la qual es podia llegir "Catalunya no té rei".