Després de la tensió entre el govern espanyol i la Casa Reial arran de la negativa de la Moncloa a què Felip VI assistís a Barcelona al lliurament de les acreditacions als nous jutges fa dues setmanes, aquest matí ha estat el president espanyol, Pedro Sánchez, qui ha rebut el monarca a l'Estació de França, mentre s'escoltaven de lluny les protestes dels manifestants independentistes que el cordó de seguretat contenia al Pla de Palau.

La mascareta no permetia veure el posat del monarca i del president, però no ha impedit que s'hagi interpretat els seus gestos com a excessivament distants i forçats, precisament avui que el monarca reclamava una "imatge d'unitat".

Rei Felip VI Pedro Sanchez BNEW - Sergi Alcàzar

Felip VI i Sànchez, entrant a l'Estació de França / Sergi Alcàzar

Sánchez ha rebut Felip VI amb la mà al cor, en senyal de salutació. Però el monarca no ha respost amb el mateix gest mentre caminava cap a ell. De fet, ha mantingut els braços ostensiblement abaixats i sense respondre amb cap altre moviment de la mà. Des de la Casa Reial no han volgut explicar si havien viatjat junts fins a Barcelona. Tots dos han mantingut una breu conversa abans de saludar la resta dels presents.

 

L'analista d'imatge Patrycia Centeno subratlla en un comentari a través del seu Twitter la fredor del monarca i la contrasta amb altres imatges que ha ofert aquests dies de pandèmia.

Segons l'analista, el posat del monarca, que en baixar del cotxe s'ha girat per observar el carrer -buit pel cordó policial-, demostra la contrarietat davant les protestes que eren perfectament audibles.

En contrast amb això, durant el lliurament de premis el monarca sí ha saludat un dels premiats, estrenyent-li la mà, tot i que immediatament se n'ha adonat de l'error i al segon li ha plantat a la palma que oferia el guardó en comptes d'estrenyer-l'hi.

En canvi, un cop ha acabat l'acte, la distància social obligada per evitar l'expansió de la pandèmia, ha saltat pels aires. Sánchez s'ha fet selfies amb molts dels assistents, mentre el Rei conversava amb els convidats, amb cops a l'espatlla inclosos, els mateixos que no havia rebut el president.