La xarxa s'ha revolucionat avui per on és la dirigent de la CUP Anna Gabriel. El diari Abc ha assegurat aquest matí que l'exdiputada ha marxat a Veneçuela i que s'està plantejant quedar-s'hi com a exiliada per evitar la presó. Gabriel ha d'anar a declarar el pròxim 21 de febrer com a investigada al Tribunal Suprem, davant el magistrat Pedro Llarena.

La possibilitat que Gabriel hagués decidit exiliar-se ha aixecat tota mena d'especulacions a la xarxa, fins que la CUP ha negat que l'exdirigent fos realment a Veneçuela. Ara bé, no se sap en aquest moment si és en territori espanyol. La darrera activitat a Twitter de Gabriel és de dimecres.

Un dels que ha sortit en defensa de Gabriel ha estat l'exdiputat de Podem Albano-Dante Fachin. "Sigui on sigui, Anna Gabriel és un exemple. Si n'hi hagués moltes més com ella a l'esquerra espanyola, l'organització criminal coneguda com a PP no se seguiria rient a la cara de milions de persones com fa ara. Bon dia", ha indicat.

El 14 de febrer haurà de declarar l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, i el dia 19 ho faran les dirigents del PDeCAT, Marta Pascal, i d'ERC, Marta Rovira. L'endemà ho faran l'expresident Artur Mas i l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloberas.