Primícia, exclusiva! La gent d'Òmnium Cultural ha agafat una càmera, un micròfon i s'han vestit de periodistes durant trenta segons. "ÚLTIMA HORA: Joan Carles I ha estat detingut", ha informat l'entitat a les xarxes socials cap a les 19.30, just quan el rei emèrit ha aterrat a Espanya. Què vol dir això que ha estat "detingut"? Una suposada periodista ho explica tot seguit: "El rei emèrit Joan Carles I ha estat detingut minuts després de trepitjar territori espanyol. S'espera que en les pròximes hores passi a disposició judicial per respondre a les acusacions de suborn, tràfic d'influències, frau fiscal i blanqueig de capitals, entre d'altres".

Un moment, que la cosa no acaba aquí "Margarita Robles dimiteix". "Avui també és notícia la dimissió de Margarita Robles pel CatalanGate", afegeix Òmnium Cultural en un curt vídeo que simula una mena de telenotícies. De sobte, la connexió es talla i apareix un missatge contundent: "Això és el que avui passaria si l'estat espanyol fos realment una democràcia plena". Però... sembla que no ho és. "La corrupció i la repressió tenen barra lliure", lamenta l'entitat en el vídeo difós a Twitter.

 

Tot formava part de la campanya d'Òmnium Cultural anomenada "Fem que no quedi impune!", en referència tant al rei Joan Carles I com a l'espionatge amb Pegasus. I és que molta gent critica que el retorn de l'emèrit no deixa de ser una operació de blanqueig, fins al punt que moltes persones l'han rebut a Galícia entre aplaudiments. S'espera una mena de festa quan arribi a Sanxenxo, en mig d'una campanya de neteja d'imatge orquestrada per organitzacions com Concordia Real Española.

Després de gairebé dos anys fugit, Joan Carles I ha arribat aquesta tarda a Galícia. El desplegament televisiu en aquesta primera etapa de blanqueig és massiu. Tal com estava previst, el rei emèrit ha arribat cap a les 19.15 hores de la tarda d'aquest dijous 19 de maig a l'aeroport de Vigo en un jet privat procedent d'Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units). Després de ser rebut per la infanta Elena, l'exmonarca s'ha traslladat a Sanxenxo (Pontevedra). Allà s'allotjarà a casa del seu amic i empresari Pedro Campos, president del Reial Club Nàutic local. Recordem que Joan Carles vol participar en la competició de vela que se celebra aquest cap de setmana a la localitat gallega, abans de trobar-se dilluns amb Felip VI. De fet, està previst que l'exmonarca torni al juny per competir en el campionat del món de la seva categoria de vela.