El rei fugat, Joan Carles I, ha arribat aquesta tarda a Galícia, en el que és la més gran operació d'imatge que ha fet la monarquia espanyola des de l'intent de cop d'Estat del 23-F. Després que la Justícia espanyola ha desactivat les 3 investigacions que collaven el rei emèrit per comissions irregulars, i només queda la denúncia que va presentar Corina Larsen, la Zarzuela ha preparat una estudiada rehabilitació social de Joan Carles I per etapes, per tal que la població espanyola ho assimili. El desplegament televisiu en aquesta primera etapa és massiu, i s'hi usen tota mena de tècniques sensibleres. Tal com estava previst, el rei emèrit ha arribat cap a les 19:15 de la tarda a l'aeroport de Vigo en un jet privat procedent d'Abu Dhabi, i ha estat rebut per la infanta Elena. Des d'allà s'ha traslladat a la localitat de Sanxenxo, per hostatjar-se a casa de l'empresari Pedro Campos en un indret denominat Nanín.

La visita del rei fugat no té res de privada, i prova d'això és que demà es preveu una compareixença. Al migdia se celebrarà un acte de benvinguda al Club Nàutic de Sanxenxo, on ja s'ha anunciat que el rebran els seus amics i l'alcalde de la localitat de Pontevedra,Telmo Martín. Si per alguna cosa perilla l'operació d'imatge de la monarquia espanyola per rehabilitar Joan Carles, és per desbordar-se per un excés de barra. 

 

L'excusa de l'emèrit per començar a suspendre la seva fuga és participar a la Copa d'Espanya de la competició de vela classe 6 m, que se celebra des de divendres a la localitat gallega. Aquesta competició servirà d'entrenament per al Campionat del Món d'aquesta categoria, l'edició del 2022 del qual es desenvoluparà a la ria gallega a partir del 10 de juny. En aquest sentit, ell mateix ha reconegut que està "desentrenat" perquè no navega des de l'agost del 2019 (quan va ser sotmès a una operació de cor). El rei fugat, que té 84 anys i camina amb bastó, navegarà en un vaixell adaptat a la seva situació.

Joan Carles Vigo aeroport La Sexta
Joan Carles Vigo aeroport La Sexta

L'altra part important d'aquest viatge de cinc dies és que l'emèrit es veurà dilluns amb el seu fill, Felip VI, a Madrid. Ja van estar a prop de veure's aquest últim cap de setmana, quan l'actual Rei va fer una visita llampec a Abu Dhabi (on viu el seu pare) arran de la mort del president dels Emirats Àrabs Units. No es van arribar a veure, però sí que van parlar per telèfon i van acordar el retorn de Joan Carles. A més, finalment coincidirà amb la reina Sofia, que ha fet un viatge a títol privat a Miami (Estats Units). La Reina no serà a Espanya quan torni l'exmonarca, però sí que podrà trobar-se amb ell dilluns. El comunicat de la Casa Reial també informa que "aquesta visita s'emmarca en el desig de Joan Carles de desplaçar-se amb freqüència a Espanya per visitar la família i amics, i organitzar la seva vida personal i el seu lloc de residència en àmbits de caràcter privat, tal com expressa la carta que va dirigir a Felip VI el passat 5 de març". Però si tot és molt privat, no hi ha rehabilitació pública, i d'aquí les contradiccions.