L'associació de famílies de l'escola Turó del Drac, de Canet de Mar, ha exposat que se senten "utilitzades, difamades i tristes" perquè s'està generant un "relat fals" que, segons les famílies, "no correspon amb l'ambient cohesionat" que es respira al centre.

En un comunicat les famílies dels alumnes de l'escola de Canet demanen als mitjans de comunicació que no contribueixin a difondre un relat fals que "amenaça de trencar el clima de bona convivència que sempre hi ha hagut" a l'escola. També defensen que les suposades amenaces contra la família, que ha demanat que es compleixi la sentència del 25% de castellà a les aules, són falses. Afirmen rotundament que "no existeix cap moviment d'assetjament, aïllament i atac a cap infant o família".

 

L'associació de pares i mares assegura que l'escola Turó del Drac és "una escola diversa i plural que mai ha permès, i encara menys promogut, actituds discriminatòries de cap tipus". Subratllen que rebutgen fermament com a associació "qualsevol mostra d'intolerància o falta de respecte".

"S'ha imposat judicialment"

La seva posició és clara respecte a la sentència del Tribunal Suprem del 25%: "No podem ser equidistants". Les famílies argumenten que la sentència "posa en perill" el projecte educatiu i lingüístic acordat democràticament i "menysté" els òrgans de participació del centre educatiu.

En aquest sentit, exposen que cap família ha fet arribar mai ni a l'associació de famílies ni al Consell Escolar la necessitat de revisar el projecte lingüístic aprovat per la comunitat educativa del centre. I per això, lamenten que aquest debat "no s'hagi dut a terme mitjançant els canals disponibles i que s'hagi imposat per poder judicial".

Des de l'adoctrinament al castellà

El portaveu dels mestres acusats d’adoctrinament a Sant Andreu de la Barca, Josep Lluís del Alcázar, ha enviat una carta contundent a Ciutadans. Els professors de l’institut El Palau exposen que “la ferida encara està oberta” i critiquen que la formació taronja hagi continuat amb “la intoxicació” a l’escola de Canet. “Ja hi tenim un nou Palau amb tot el circ mediàtic en marxa” per la sentència del 25% de classes en castellà, asseguren.

En el text carreguen contra el canvi d’argumentari que va defensar el regidor de Ciutadans al municipi del Baix Llobregat Xavier Pla, que ara diu que “no va haver-hi adoctrinament”. Els docents asseguren que “la croada” contra l’escola catalana "és part de l’ADN” de Ciutadans. Els mestres del centre que va ser perseguit judicialment per unes greus acusacions d’adoctrinament que es van convertir en denúncies a Fiscalia per delictes d’odi subratllen que l’exlíder de Ciutadans Albert Rivera i l’actual líder, Inés Arrimadas, "van usar l’A por ellos i van difamar els mestres", i van provocar així “assetjament i pintades” a les parets de l’institut. Una pràctica calcada a la que està patint ara l’escola de Canet de Mar.

 

Imatge principal: L'escola de Canet de Mar, Turó del Drac - ACN