Són poques, i amb un marcat caràcter polític, però també hi ha veus que, des de les forces policials de l’Estat, denuncien la campanya de la dreta i l’extrema dreta a Catalunya. Es va poder veure aquest dimecres a la comissió d’Interior del Congrés dels Diputats, en què el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, va respondre les preguntes dels diputats. Se les va tenir especialment amb la diputada del PP Ana Vázquez, que va denunciar un “assetjament diari” als cossos policials per part de l’independentisme. El màxim responsable del CNP li va respondre a l’atac: “És evident per a tothom que la convivència a Catalunya ha millorat notablement en els últims tres anys, és a dir, ha millorat des que vostès van sortir del govern”.

En les seves preguntes, Ana Vázquez va denunciar que el govern espanyol està “permetent l’assetjament i l’abandonament dels policies per no fer enfadar el separatisme”. Va aprofitar la retirada d’una partida per a rehabilitar la comissaria de Via Laietana, pactat per ERC amb La Moncloa, per criticar la “complicitat” de l’executiu de coalició. “Cada dia se’ls assetja. Hi han d’entrar per la porta del darrere perquè no els identifiquin”, va relatar la diputada del PP, que va assegurar que té una cosina destinada a Via Laientana que tornarà a Galícia “perquè ja no aguanta l’assetjament”. Va aprofitar per relacionar-ho amb el cas de Canet: “No només és aquest nen de cinc anys. És cada dia”.

Lluny de donar-li la raó, el director general del Cos Nacional de Policia va lamentar que el PP no "hagi après” dels errors i que es passi “hores buscant o fabricant un apocalipsi diari”. En aquest sentit, Francisco Pardo va criticar que “en lloc de treballar per a la convivència, s’entesten a buscar elements d’enfrontament” perquè “tot els val”. Els va demanar que, “si s'estimen la policia i la Guàrdia Civil", deixin de fer-los servir per a les seves batalles partidistes.

“No siguin profetes de la catàstrofe. Estan entestats a fabricar una imatge d'excepcionalitat a Catalunya per càlcul electoral, i així els va”, va insistir Francisco Pardo, que va rebatre els arguments: “Quan parla d’assetjament, es refereix als policies allotjats en un hotel de Pineda de Mar que van haver d’abandonar de pressa i corrents quan vostès governaven?”. I va reblar amb un altre dard: “La senyora Ayuso els està descentrant a tots vostès. Tornin al centre, perquè últimament estan centrats més enllà de la dreta. Els ciutadans volen convivència i diàleg”.

Reforç del CNP a Catalunya

Més enllà dels atacs al PP, el màxim responsable de la Policia Nacional va assegurar que la seguretat dels agents del CNP i la Guàrdia Civil està absolutament garantida, i que qualsevol possible cas d’assetjament s’investiga i es deriva als tribunals si és procedent. Així mateix, va recordar que s’han augmentat un 23% els efectius i s’ha restablert la relació policial amb els Mossos d’Esquadra, “que estava trencada”. I va rematar: "Haurien de deixar de comportar-se com a incendiaris i fer-ho com a bombers”.