“Un president interí del CGPJ no pot cridar a l’ordre una diputada d’aquesta cambra”. És la resposta que ha donat Míriam Nogueras al president del Consell General del Poder Judicial després que Vicente Guilarte amenacés la portaveu de Junts al Congrés amb “prendre mesures” davant el seu “assenyalament” als jutges espanyols. El president del CGPJ també va reclamar que “es deixi en pau” el Poder Judicial.

 

Nogueras li ha replicat que “cap llei li atribueix el control o la vigilància de la legítima activitat” que fan els parlamentaris i ha rebutjat de ple “les amenaces i l’assetjament de la cúpula judicial espanyola”. També ha proclamat que la llibertat d’expressió i de pensament “no estan per sota del criteri de cap cúpula judicial” i menys “d’una que fa massa temps que està qüestionada”.

Una guerra judicial sense precedents a Europa

La portaveu juntaire també ha apuntat que la guerra judicial que “alguns segueixen negant” ja és “impossible de justificar” i ha denunciat que “l’estratègia de la cúpula judicial d’ingerència a la política no té precedents al nostre entorn europeu”, cosa que no és nova, sinó que l’independentisme fa molts anys que està “aguantant i batallant”. Ha posat com a exemple de fins a quin “absurd i ridícul arriba la guerra judicial” el fet que la Guàrdia Civil hagi inclòs al sumari de Tsunami el Concert de Sant Esteve.

Nogueras ha reconegut que avui haurien pogut “callar i posar fi a aquesta pel·lícula” perquè tots els que “s’han ofès poguessin dormir tranquils i es pensessin que han tornat a guanyar”, però que han apostat per “no callar i aguantar” perquè no permetran que els continuïn tractant “com a terroristes o delinqüents”. 

“Tots” els testimonis previstos aniran a la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya

La portaveu juntaire també ha posat en relleu que han detectat “molt interès i molts nervis” per les compareixences de la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya després que la setmana passada sacsegessin “la comoditat en la qual alguns porten instal·lats fa molts anys” i ha volgut explicar que la comissió se centrarà a investigar els fets que van donar peu a la persecució judicial. Respecte als compareixents, ha asseverat que “vindran tots” els testimonis que tenien “previstos des del primer dia” i que, posteriorment, “seran els jutges que tinguin interès a saber la veritat els que citaran a declarar els compareixents”.

La portaveu de Junts també ha subratllat que “l’independentisme ja no està sol denunciant el lawfare” i ha celebrat que el PSOE parli “sense complexos de lawfare, guerra judicial i politització de la justícia”, així com que molts polítics, opinadors i ciutadans ho denuncien públicament.

La renovació del CGPJ

Nogueras ha arguït que el PP fa anys que bloqueja la renovació de l’òrgan de govern dels jutges amb el clar objectiu de “protegir els seus afins i assegurar-se que els jutges amics els donin protecció”. I ha verbalitzat que es refereix a “jutges amics” perquè des de les files populars poden dir-los terroristes, colpistes, nazis o mutiladors i “cap jutge els assetjarà”.

Ha recordat que el Consell d’Europa avaluarà per primera vegada si Espanya compleix els estàndards democràtics i els drets humans i que Junts va presentar una reforma de la llei del Poder Judicial per cessar els membres del CGPJ.

Tanmateix, ha volgut deixar clar que Junts no té “especial interès a reformar Espanya”, però que té clar que si no eren ells qui es defensaven “desacomplexadament de la dreta judicial espanyola”, ningú s’hauria mogut.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!