Míriam Nogueras "no perd l'esperança" d'aconseguir formar un front comú dels partits independentistes a Madrid per a negociar els pressupostos generals de l’Estat, malgrat les discrepàncies. En una entrevista a La 2 i a Ràdio 4, la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés ha insistit en la necessitat d'aquest front comú per a la negociació, ja que considera que "anar per separat a l'únic a qui dona força és al PSOE". A més, ha afirmat que "tots els partits independentistes haurien de presentar esmena a la totalitat als pressupostos tal com estan presentats avui". 

Gir d'ERC 

Nogueras ha percebut un "gir discursiu" a ERC, fet que pot fer canviar la seva posició sobre els pressupostos i fa que la idea del front comú que defensa la diputada sigui viable. Aquest canvi en el discurs d'Esquerra es pot comprovar, segons Nogueras, en la denúncia de la no execució pressupostària a Catalunya i això li fa pensar que hi ha "possibilitats" de concretar aquest front comú. La portaveu de Junts a Madrid ha afirmat que, fins ara, han estat els "únics" a denunciar la manca d'execució.

A banda d'aquest canvi de postura, la portaveu ha recordat que hi ha coincidències amb la resta de grups independentistes, com són les transferències de Rodalies o que s'acabi executant el que s'ha pressupostat. Nogueras ha qualificat el que hi ha previst per a Catalunya en els pressupostos presentats pel govern de coalició com a "molles" i quantifica l'execució en un 65% del que figura als pressupostos: "Catalunya és un país ric. Sota el paraigua de l'Estat, vivim per sota de les nostres possibilitats".

Vetats per la Moncloa 


Nogueras, com la resta de membres de Junts per Catalunya, sempre s'ha mostrat molt escèptica amb la taula de diàleg. El seu partit finalment no va assistir a la reunió celebrada el setembre després que el president Aragonès rebutgés la proposta que van fer, un equip amb només un conseller —el vicepresident Puigneró—, la mateixa Nogueras, Jordi Sánchez i Jordi Turull. Amb tot, però, creu que va ser la Moncloa qui va vetar els membres proposats per Junts. 

En aquest sentit, ha advertit que ERC va pactar coses diferents amb PSOE i JxCat. "La taula de govern a govern és el que ells han acordat i aquí ja no hi entrem", ha defensat, en lloc d'una taula de negociació de l'independentisme amb el govern d'Espanya. 

Figura del relator 


La portaveu del partit al Congrés ha remarcat que Junts "ha complert" l'acord subscrit amb ERC i ha opinat que seria "imprescindible" un relator a la taula "si ha de servir per resoldre el conflicte". Quelcom que serà difícil si, com ha lamentat, Pedro Sánchez no participa en la reunió: "El president Sánchez estava fent un cafè amb el Sr. Illa i em sembla una falta de respecte, un menysteniment a l'independentisme i a la resolució democràtica del conflicte", ha dit tot denunciant que és un gest que no es recorda prou. 

A la imatge principal, Nogueras intervé al Congrés dels Diputats