Tot i que la guerra al PP està protagonitzada per Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado, que han dividit el partit en dos bàndols entre els fidels a la presidenta madrilenya i els del líder del partit, hi ha una altra figura que els hi ha anat robant protagonisme a tots dos. És Teodoro García Egea, que ja s'havia enfrontat a Ayuso en altres ocasions, fonamentalment per les contínues demandes d'ella per avançar el congrés del PP a Madrid per convertir-se en la líder regional del partit. En la primera ocasió, els mitjans es van fer ressò del fet que Ayuso havia bloquejat al secretari general popular a Whatsapp, però tot plegat es queda en una anècdota comparant-ho amb la situació que s'està donant aquests dies. Per tot plegat, són moltes les veus de dins el partit favorables a Ayuso que demanen que no només dimiteixi Pablo Casado, sinó que també ho faci García Egea. Ell, però, té ben clar que això no serà així i s'aferra a la seva posició. Segons ha revelat el diari El Mundo, el secretari general ha anat repetint en les últimes hores el mateix missatge: "No dimiteixo perquè no em surt de les pilotes, si volen alguna cosa, aquí els espero, que reuneixin els suports per forçar un congrés extraordinari. El president Pablo Casado el van elegir els militants en unes primàries. No se'l pot remoure per un cop de palau, ni per uns manifestants que envolten la seu". 

Ahir dilluns 21, després d'una llarguíssima reunió del comitè de direcció del PP, Pablo Casado va ignorar les pressions de molts dels barons del PP i es va aferrar al càrrec, almenys durant una setmana més, ja que va convocar pel dilluns, 28 de febrer, la junta directiva nacional, el màxim òrgan entre congressos, format per unes 550 persones. Es tracta de l'ens amb la potestat per a convocar un eventual congrés extraordinari que esculli un nou president del partit. En aquest cas, cal el vot favorable de dos terços de la junta, integraada, entre altres, per la direcció del partit, els líders i secretaris generals autonòmics, els diputats, els senadors, els eurodiputats, els alcaldes i els presidents de diputació del PP.

Aguirre contra Egea 

Mentre aquesta reunió estava en marxa, l'aïllament de Casado es va intensificar, amb els barons territorials més forts en contra. Els presidents Alberto Núñez Feijóo, que ara es postula com a nou líder del partit,  Ayuso, Alfonso Fernández Mañueco i Juanma Moreno han estat en contacte durant les últimes hores per buscar solucions. Aquests són tots els governants populars menys el murcià Fernando López Miras. Vist l'enrocament de la formació, ja demanen directament la seva dimissió com a primer pas per reconduir la situació del partit, que desemboqui en un congrés extraordinari per escollir nova direcció. 

 Una de les veus més crítiques amb Egea en els últims dies ha estat Esperanza Aguirre, la mare política d'Ayuso a qui ha defensat a capa i espasa durant tota la crisi, assegurant que no ha comès cap delicte en el cas de la comissió que el seu germà Tomás va cobrar per la compra d'unes mascaretes que, en realitat, eren més barates i de menys qualitat que el que s'especificava en el contracte. Més enllà de demanar la dimissió de Casado, en una entrevista a El Confidencial ha carregat molt durament contra Egea, de qui n'ha demanat el cessament, assegurant que aquest ha anat pregonant la seva intenció d'acabar amb la presidenta madrilenya:  "Teodoro deia a tots els periodistes i polítics de qualsevol partit que el volgués sentir que seria ell qui acabaria amb Isabel Díaz Ayuso en menys d'un any. Que era una corrupta i que tenia les dades. Ho deia a tot el món. Un diputat de Vox a Múrcia li va dir a qui era el meu cap de gabinet. Va prendre un cafè amb en Teo i li va dir que acabaria amb ella imminentment".