El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dilluns que davant la situació de "col·lapse" en què es troba el PP cal adoptar decisions "que no seran fàcils, sinó complexes", però que són "urgents", perquè "el PP és l'única alternativa de govern a un mal govern". "Cal trobar de manera urgent una solució", ha afirmat en declaracions a la premsa on ha recordat que ell ja va donar la seva opinió de forma "clara, lleial i nítida" a Casado. "Sap el que penso, i li correspon adoptar aquesta última decisió, perquè és el president del partit i li correspon assumir aquesta responsabilitat". En la mateixa línia s'ha expressat el líder del PP a Castella i Lleó i candidat a la presidència, Alfonso Fernández Mañueco: "Els votants i alcaldes del PP de Castella i Lleó estem indignats" i per això "reclamem una solució ràpida, immediata i eficaç".

En declaracions als mitjans, Feijóo ha "agraït" que Casado i Ayuso es reunissin, però ha admès que el problema continua actiu "i per tant cal adoptar decisions". "Les decisions s'han d'adoptar quan és imprescindible fer-ho, i en la meva opinió ara és imprescindible". El president de la Xunta ha deixat a mans de Casado que adopti aquesta última "decisió". "Hem de prendre decisions, i aquestes decisions han de ser immediates per tornar a unir el partit", ha dit, perquè "tenim l'obligació de no crear més problemes a Espanya".

 

Ayuso no dona per tancada la polèmica

Per la seva banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha insistit aquest dilluns que el seu "compromís està i seguirà estant" a la Comunitat de Madrid, i ha llançat de nou dures crítiques al líder del PP, Pablo Casado, a qui ha acusat d'haver desplegat un "atac polític cruel" contra ella. "Madrid va bé, i quina pena haver de suportar aquesta situació", ha dit. Ha anunciat que malgrat que l'han "arrossegat maliciosament" a la Fiscalia, ella enviarà al ministeri Públic "tota la relació de documents que tenim" sobre el contracte del seu germà, Tomás, que va permetre "portar material quan els mercats estaven sense abastiment i la compra centralitzada del govern espanyol fracassava".

EuropaPress presidenta comunidad madrid isabel diaz ayuso interviene inauguracion nueva

Ayuso ha fet aquestes manifestacions durant la inauguració d'una biblioteca a Boadilla del Monte, on ha recordat que va guanyar les eleccions fa menys d'un any i "per tant la vida a la Comunitat de Madrid seguirà amb normalitat". Ha denunciat de nou que és víctima d'un "atac polític cruel" on li han negat "la presumpció d'innocència" i on "m'han pretès implicar en corrupcions i males pràctiques". I ha insistit que ella va tenir coneixement del contracte del seu germà un any i mig després que se signés, perquè "ningú del meu consell va intervenir en l'adjudicació". Ayuso ha reiterat que ella ha estat víctima de múltiples intents de "desacreditar la seva imatge". "M'han atacat tant a mi com a l'honorabilitat del meu govern, però això és part de la política", però "si seguim amb aquesta pràctiques ningú voldrà venir a treballar en política perquè es destrossen famílies sense proves".