La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha considerat una "bogeria" la convocatòria electoral a Madrid per part de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. "Espero que s'imposi la llei i el sentit comú", ha dit Montero aquest dijous al matí en una entrevista a TVE. 

La ministra ha assegurat que ara el PSOE està centrat en que prosperi la moció de censura que han presentat a la Comunitat de Madrid contra Isabel Díaz Ayuso i no se celebrin les eleccions anticipades convocades per la presidenta autonòmica.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso / EFE

Per això s’ha mostrat confiada que es pugui fer "un canvi de govern sense haver de cridar a les urnes", és a dir, a través de la moció de censura registrada pel PSOE i admesa per la Mesa de l'Assemblea de Madrid. Montero ha esperat que el moviment d'Ayuso tingui una "repercussió limitada" en la política estatal i ha dit que el pacte dels socialistes amb Ciutadans a Múrcia no afecta la coalició amb Unidas Podemos.

Una coalició "ferma" al govern de l'Estat

Montero ha dit que la coalició entre PSOE i la formació de Pablo Iglesias a l'Estat és "ferma" i "estable". "No hi ha res a témer", ha dit. D'altra banda, la portaveu de l'executiu ha dit que Ciutadans s'hauria de plantejar "no fer seguidisme de la fotografia de Colón" i fer de partit frontissa.

Sobre la possibilitat que la ministra de Defensa, Margarita Robles, sigui candidata dels socialistes a Madrid si finalment hi ha eleccions, Montero no ha tancat la porta a aquesta possibilitat i ha dit que el candidat a les anteriors eleccions, Ángel Gabilondo, és un polític amb una "ambició limitada".

La ministra de Defensa, Margarita Robles / EFE

Preguntada directament sobre si se li ha ofert a la ministra de Defensa, Margarita Robles, ocupar aquest primer lloc de la llista madrilenya, Montero ha afirmat que no en té constància, i que tampoc en té "ni idea" de si ella voldria canviar el Consell de Ministres per la Comunitat de Madrid.

Gabilondo, el candidat del PSOE, "per ara"

En aquest sentit, ha assenyalat que ara el seu candidat per a la moció de censura és el portaveu socialista a l'Assemblea, Ángel Gabilondo, i que serà el PSOE de Madrid el que hagi de triar el seu candidat electoral. "Hi ha molts candidats a Madrid, fins i tot Gabilondo, que segur que representen el projecte que volem per a Madrid", ha afirmat.

Foto principal: La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero / EFE