L’avançament electoral de la Comunitat de Madrid acabarà, de ben segur, als tribunals. Per una banda, Isabel Díaz Ayuso dona per convocades les eleccions el pròxim 4 de maig. Per l’altra, la Mesa de l’Assemblea de Madrid no s’ha donat per dissolta i ha tramitat les mocions de censura del PSOE i Més Madrid. Davant la controvèrsia jurídica, la presidenta madrilenya diu estar preparada per a la batalla jurídica i per a guanyar-la. I, després de la ruptura amb Ciutadans, avisa que el 4-M perseguirà una majoria absoluta per no haver de tornar a governar en coalició. “Vaig per l’absoluta”, ha deixat clar, citant l’exemple de la Galícia d’Alberto Núñez Feijóo.

La dirigent conservadora madrilenya ha fet una ronda d’entrevistes aquest dijous a diverses ràdios. Pel que fa a la batalla jurídica, ha dit a la Cadena COPE que no pateix per perdre el pols, “en absolut”. En aquest sentit, ha defensat que està “ben documentada” i que té “un bon equip jurídic”. En aquest sentit, ha argumentat que “si no fos correcte el que he fet, això significaria que cap president, ni aquí ni fora, podria dissoldre unes cambres i convocar eleccions”. I ha conclòs al respecte: “He seguit el procediment establert, de forma escrupolosa, i el temps em donarà la raó”.

Ja situant-se en les eleccions, Isabel Díaz Ayuso ha assegurat en una altra entrevista a Onda Cero que vol “governar sola però per a tothom”. Perseguirà la majoria absoluta, perquè vol “estabilitat”, però també ha dit que comptarà amb gent d’altres partits si és necessari. “Vull un projecte únic, clar, sòlid i estable; no estar a aquestes altures sense pressupostos i no poder abaixar els impostos”, ha insistit. Els ponts semblen més aviat trencats amb la formació d’Inés Arrimadas.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha explicat que, dimarts a la nit, ja va parlar amb Pablo Casado de la possibilitat d’una moció de censura a Múrcia. “No podia quedar-me de braços plegats i que em passés el mateix”, ha justificat. En aquesta línia, s’ha mostrat convençuda que tard o d’hora el PSOE i Ciutadans s’haurien aliat per a desallotjar-los de la Puerta del Sol. Davant d’això, ha decidit avançar les eleccions i que parlin els madrilenys a les urnes. “No vull deixar Madrid en mans de decisions que s’han pres als despatxos”, ha conclòs.

Aguado l'acusa de voler governar amb Vox

Tan sols uns minuts després, el ja exvicepresident madrileny Ignacio Aguado, de Ciutadans, li ha respost. En una altra entrevista a Onda Cero, el dirigent taronja l'ha acusat de mentir, perquè no es plantejaven replicar la moció de censura de Múrcia a la capital de l'Estat. Amb aquest moviment, ha denunciat, Isabel Díaz Ayuso el que fa és "estendre la mà a Vox" perquè, ha insinuat, vol governar en coalició amb l'extrema dreta.