Una psicosi de dimissió del president espanyol, Mariano Rajoy, s'ha instal·lat al Congrés, després de l'evidència que té la direcció del PP que la moció de censura del socialista Pedro Sánchez pot prosperar. Algunes fonts apunten que es podria desencadenar després que intervingui el representant del PNB.

Amb només sis ministres a l’hemicicle, la sensació aquesta tarda és que el govern Rajoy ha llençat la tovallola.

La Moncloa ha anunciat que aquesta tarda el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no assistirà al Congrés dels Diputats. La seva absència coincideix amb l'anunci del PNB de donar suport a la moció de censura de Pedro Sánchez, un posicionament que acaba de comunicar oficialment al Partit Popular. El govern espanyol assegura que no té l'obligació de ser-hi.

Rajoy ha abandonat el Congrés aquest migdia, una hora després que acabés la primera part del debat. Fins que no ha marxat, ha estat en una zona reservada al govern espanyol on també hi havia altres ministres. Rajoy ha abandonat el Congrés acompanyat de la ministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i del portaveu del grup popular, Rafael Hernando. 

L'encara president espanyol no és a la bancada popular però sí que hi continua asseguda la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que hi ha arribat quan passaven 10 minuts de les tres de la tarda.