Després que la perduda de condició de diputat del president del Parlament hagi disparat la possibilitat d'eleccions anticipades a Catalunya, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que l'avançament dels comicis podria "complicar" el diàleg entre el govern espanyol i el Govern davant la falta d'un interlocutor.

Iceta, en una entrevista a Telecinco, ha assegurat que seria "el nou" Govern qui hauria d'"impulsar" la negociació a la qual PSOE i ERC es van comprometre en el seu acord. "Si el Govern de Catalunya té dubtes, està dividit o es convoquen eleccions, aquest diàleg es complicarà. Almenys al començament. Però crec que ERC continua compromesa en la via del diàleg", ha apuntat.

A favor de celebrar eleccions

En aquest context, Iceta s'ha mostrat favorable a celebrar comicis autonòmics davant d'un Govern que "no està en condicions de continuar". En tot cas, ha deixat clar que la facultat de convocar eleccions és del president Quim Torra i de "ningú més".

El líder del PSC ha explicat que no sap si la convocatòria electoral serà "abans o després d'estiu", però s'ha mostrat convençut que se celebraran aquest any. En aquest punt ha recordat que el Tribunal Suprem ha de dictar una sentència ferma contra Torra, i "si és condemnatòria, tindrem eleccions", ha afegit.

Fins que l'Alt Tribunal no es pronunciï, Torra "continua sent el president", per la qual cosa Pedro Sánchez manté la intenció de reunir-se amb ell, segons ha confirmat Iceta.