La retirada de l'escó del president Quim Torra ha evidenciat les diferències entre els grups independentistes, però també entre l'oposició. Mentre Cs i PP consideren ja que Torra no és president, en haver decaigut la seva condició de diputat, PSC i els comuns sí que el reconeixen com a cap de l'executiu català. Ara bé, tots dos grups han defensat que la legislatura està "acabada" i li han demanat eleccions: "acabi amb dignitat". 

Així, el president del PSC, Miquel Iceta, ha defensat al ple que la polèmica per l'acta de Torra ha evidenciat la "divisió insalvable" entre els socis de Govern i han donat la legislatura per "exhaurida". "Això ja no aguanta més", ha afegit. Per la seva banda, la presidenta del grup dels comuns, Jéssica Albiach, ha demanat primer aprovar els pressupostos, ja que ha defensat que no fer-ho és una "irresponsabilitat", i que després convoqui eleccions. Amb tot, li ha demanat acabar amb "dignitat". 

Cs diu a Torra "delinqüent" i el PP "triler"

Ara bé, el punt més tens del debat parlamentari ha estat quan la líder de Cs, Lorena Roldán, ha titllat de "delinqüent" al president. Un insult que li ha valgut dos avisos del president del Parlament, Roger Torrent, que ha acabat suspenent el ple després que tots els diputats de la formació s'hagin aixecat i hagin cridat també aquest insult. "Una persona condemnada i jutjada per un fet tipificat al Codi Penal per la justícia és un delinqüent", ha insistit Roldán.

Per la seva banda, el líder del PP, Alejandro Fernández, ha acusat els independentistes de "trilers" i ha assegurat que han estat "set anys de mentides" per acabar sent una discussió "per la poltrona". "És una lluita a ganivetada neta entre JXCat i ERC pel poder i per res més que el poder", ha afegit en aquest sentit. 

La CUP s'ofereix a entrar a la Mesa

Finalment, la CUP ha demanat retornar el dret a vot a Torra per defensar la "sobirania" i la "democràcia" del Parlament. En aquest sentit, el diputat Carles Riera ha assegurat que d'això ha servit el "govern efectiu" i s'ha ofert per entrar a formar part de la Mesa. "No volem un nou 30 de gener", ha afegit, en referència a la no-investidura de l'expresident Carles Puigdemont.