La ministra d'Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha reconegut aquest dimarts que no té notícia que el rei emèrit, Joan Carles I, vulgui tornar a Espanya per passar aquí el Nadal, com han informat alguns mitjans de comunicació.

"Absolutament cap (notícia), almenys jo no la tinc", ha manifestat González Laya quan li han preguntat sobre aquesta qüestió en una entrevista a la cadena Ser.

Precisament ahir, es va donar a conèixer que Joan Carles I havia comunicat a la Casa Reial el seu desig de poder venir a Espanya per Nadal, després que el 4 d'agost va fugir als Emirats Àrabs a conseqüència dels escàndols fiscals que l'envolten.

Cartes dels militars

D'altra banda, González Ayala també s'ha referit sobre les cartes que han dirigit a Felipe VI militars retirats que carreguen contra el "govern espanyol socialcomunista" de Pedro Sánchez. Sobre això, González Laya ha manifestat que és una qüestió "seriosa", però que està "molt limitada i identificada".

A les esmentades cartes, s'acusa l'Executiu espanyol i els seus socis "filoetarras i independentistes" d'amenaçar amb "la descomposició de la unitat nacional".

Malgrat això, la ministra ha opinat que aquestes afirmacions "no reflecteixen el sentir" de les Forces Armades espanyoles, que estan "compromeses amb la democràcia i amb la pau i la seguretat a Espanya i al món".