La Casa Blanca (Estats Units) té una plataforma de recollida de firmes per Internet, We The People, per formular peticions ciutadanes. Quan una d'aquestes peticions rep 100.000 firmes en 30 dies, la institució ha d'oferir una resposta a la petició ciutadana.

Una de les peticions més recents al govern nord-americà té a veure amb el govern espanyol, segons avança el diari Público. La petició demana que el president sortint, Donald Trump, ordeni a l'exèrcit nord-americà, el US Army, que derroqui "el govern il·legal de Pedro Sánchez" i que, temporalment, "EUA assumeixi el lideratge de l'exèrcit espanyol i dels cossos policials del país".

We the people militars espanyolsCaptura de pantalla de la petició feta a la Casa Blanca

De la mateixa manera, la petició demana que es "proporcionin els mitjans per a una transició segura cap a un nou sistema de govern a Espanya". La petició ha reunit 5.040 firmes en un mes.

Segueix en directe l'última hora sobre el coronavirus (Covid-19).

El grup de Whatsapp

El citat mitjà apunta que aquesta petició quedaria com una anècdota si no fos perquè un grup de Whatsapp d'oficials i suboficials en actiu o en la reserva, com és el de "IX Promoción Artillería", l'ha compartit. Alguns dels participants del grup mostren el seu suport a la petició i, per tant, estan a favor d'aquesta petició per impulsar un cop d'Estat mitjançant l'acció d'un exèrcit estranger.

La petició

Els militars espanyols comparteixen la petició, que comença de la següent manera: "Nosaltres, el Poble Sobirà d’Espanya, estem governats il·legalment per un govern instaurat subreptíciament per frau electoral per George Soros i els seus aliats comunistes i globalistes, que ha estat minant i que continua minant les nostres llibertats i drets constitucionals, humans i fonamentals mitjançant injustificades polítiques opressives i falses de por, sol·licitem respectuosament al govern legítim dels Estats Units d’Amèrica, que és el del president electe legítim Donald J. Trump, com a signants de l’OTAN:".

Aquest xat de 121 militars espanyols està replet de missatges d'extrema dreta contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i contra el vicepresident, Pablo Iglesias.

D'altra banda, la setmana passada Público assegurava que hi ha xats d'oficials i de sotsoficials en actiu on es justifica els militars d'ultradreta i els xats colpistes com el dels 26 milions d'afusellats i s'intercanvien atacs i acusacions infundades, així com burles i escarni, contra els màxims integrants del govern espanyol. En un d'ells, al qual ha accedit el diari, es defensa específicament alts comandaments que deien desitjar afusellaments massius.