Els eurodiputats de JxCat han enviat una carta a la resta de membres del Parlament Europeu en què els "criden l'atenció" sobre el que descriuen com "infiltracions feixistes" a les forces armades espanyoles. La carta l'han signat els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

En concret, recorda que el 29 de novembre 73 alts comandaments de la reserva de l'Exèrcit de Terra espanyol van enviar una carta a Felip VI mostrant-li "suport i lleialtat" davant el que descriuen com "aquests moments difícils per a la pàtria" a causa del govern "social-comunista" amb el suport de "terroristes i partits proindependència". La missiva recorda que comandaments en actiu sabien que s'estava redactant la carta, no li van donar importància i no s'està duent a terme cap investigació.

Afegeixen que el 3 de desembre es va saber que quaranta militars espanyols de la reserva de l'Exèrcit de l'Aire havien constituït un grup de Whatsapp on s'expressaven parers com la necessitat d'aniquilar "26 milions de fills de puta, nens inclosos". Recorden que la ministra de Defensa, Margarita Robles, després de posar aquests fets en coneixement de la Fiscalia, va afirmar que les forces armades són "completament democràtiques".

Finalment, afegeixen que aquesta mateixa setmana ha sorprès l'opinió pública la notícia que un grup de soldats en actiu va organitzar una trobada el 8 de desembre del 2019 on es van fer salutacions feixistes i es va cantar cançons en homenatge a la División Azul, la qual recorden que és una unitat militar que va participar en el front oriental de la Segona Guerra Mundial al costat de l'exèrcit nazi. Conclou que només tres d'aquests militars van ser amonestats amb una falta de disciplina menor.

En la carta es contrasta aquests fets amb la decisió del Ministeri de Defensa del govern federal alemany de desmantellar i reestructurar unitats d'elit després de trobar signes d'infiltració de l'extrema dreta i que l'Estat de Renània del Nord-Westfàlia va suspendre 29 policies per estar implicats en un grup de Whatsapp d'extrema dreta.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat