Vox ha fet una crida a manifestar-se el 23 de maig pels carrers de les capitals de província de tota Espanya en contra de la gestió del govern de Pedro Sánchez de la crisi del coronavirus. La formació liderada per Santiago Abascal ja ha presentat les pertinents sol·licituds a les delegacions y subdelegacions del govern corresponents.

La intenció de la formació d’extrema dreta es fer marxes en cotxe per les principals vies de les capitals complint, asseguren, totes les mesures de seguretat i de protecció sanitàries per evitar contagis.

Valorar

Davant d’aquestes convocatòries, que coincideixen amb la concentracions del barri de Salamanca, les delegacions i subdelegacions del govern estudiaran de forma individualitzada les peticions, i no descarten donar el vistiplau a algunes d’elles.

Segons informa El Confidencial, fonts governamentals asseguren que no es pot aplicar una norma general davant aquestes concentracions ja que hi ha diferents nivells de desconfinament a l’Estat. Es tindrà en compte el recorregut de les marxes i les mesures de seguretat.

L’estat d’alarma ha restringit el dret de manifestació, com va passat amb l’1 de maig, però la situació esta evolucionant, asseguren les mateixes fonts. Segons el rotatiu, l’efecte d’una possible prohibició de les marxes de la formació d’extrema dreta pot provocar que es multipliquin les concentracions espontànies, més incontrolables i amb una seguretat discutible.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram