Manuel Marchena segueix sumant premis. El president de la Sala del Tribunal Suprem que va jutjar el judici al procés, així com la resta de magistrats que la integren, rebran demà dimecres el III Premi Confilegal en la categoria Independència. L’any passat va ser l’instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, qui va ser distingit amb aquest premi.

El tribunal que ha condemnat a més de 100 anys de presó els 12 membres del Govern i els líders de les entitats independentistes ha estat triat pels 18 membres del jurat “per haver conduït un judici molt difícil de forma independent i ferma”. Manuel Marchena, Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo, Luciano Varela, Antonio del Moral, Ana Ferrer i Andrés Palomo rebran el premi en un acte que se celebrarà demà dimecres a l’Hotel Palace de Madrid.

Entre els 18 membres del jurat hi ha el president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro; el fiscal en cap de l’Audiència Nacional, Jesús Alonso; l’exministre de Justícia amb el PP, Rafael Català; la presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, i el degà del Col·legi de Procuradors de Madrid, Gabriel María de Diego Quevedo. 

No és el primer premi que reconeix Marchena. El febrer, dies abans de començar el judici al procés, el president de la sala segona del Tribunal Suprem va ser distingit per l’Associació de Comunicadors i Informadors Jurídics amb el premi Punyetes d’Or per la seva “decidida defensa” de la independència judicial.

Suma premis

Mesos després, l'Il·lustre Col·legi de Procuradors de Madrid li va donar el Premi Balança d'Or per la seva trajectòria professional, els seus mèrits jurídics i la seva contribució a ressaltar la realitat de la justícia mitjançant l’aplicació de la màxima transparència a la Sala del Penal.

Aquesta és la tercera edició dels premis que atorga Confilegal, diari digital especialitzat en informació judicial dirigit per Carlos Berbel. L’any passat, en la categoria Independència, va ser premiat Pablo Llarena i el 2017, Pablo Ruz, instructor del cas Bárcenas i Gürtel.