El sindicat ultra Manos Limpias ha reconegut en un comunicat que la seva denúncia contra Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez, pot estar basada en denúncies falses. Lluny de qualsevol rectificació, l'entitat s'ha rentat les mans i ha apuntat: “Serà ara el jutge qui haurà de comprovar si aquestes informacions periodístiques són certes o no”. En el text es recull que després de veure les notícies que alguns mitjans publicaven sobre Gómez i davant el que consideraven la inacció de la Fiscalia, Manos Limpias van decidir interposar ells la demanda contra l'esposa del president espanyol. 

🔴 Pedro Sánchez, DIRECTE | Reaccions a la carta del president del govern espanyol

L'organització ha exposat que després de conèixer informacions sobre les suposades activitats de Gómez  “a través de diversos diaris digitals” i veient que “la Fiscalia no actuava d'ofici, malgrat que les notícies esmentades feia setmanes que es publicaven, vaig procedir a posar en coneixement del Jutjat competent aquestes informacions”.  El comunicat, tot i que ve de l'entitat, està escrit en primera persona. Qui l'escriu és el seu secretari general, Miguel Bernad, i així el signa. Bernad sentència al text espolsant-se qualsevol culpa: “Si aquestes no són certes, seran els que les van publicar, els que hauran d'assumir la falsedat, però si no són incertes, entenem que la causa judicial haurà de prosseguir”. 

Manos Limpias ha aprofitat per carregar contra Pedro Sánchez per la seva resposta a la denúncia a la seva dona. Bernad qualifica d'“inacceptable” la reacció del president socialista. A més, sosté que Sánchez “ha procedit com a resposta a insultar” Manos Limpias per haver-hi exercit un dret constitucional, dient que són una organització ultradretana. “O donant a entendre que formem part d'una campanya dretana contra ell, cosa que és falsa”, ha sentenciat al comunicat. 

La llarga llista de denúncies del sindicat

El nom de Manos Limpias és un vell conegut entre el moviment independentista, ja que sovint l'entitat ha denunciat dirigents i ha participat en causes contra el procés. Recentment, va dur davant el Suprem els acords entre el PSOE, Junts per Catalunya i ERC i per la tramitació de la llei d'amnistia, però el tribunal no va admetre la denúncia. A l'esquena carreguen altres denúncies com, per exemple, contra el 9-N, per tractar d'il·legalitzar l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) o contra Esther Capella, exconsellera de Justícia i actual consellera de Territori, pels permisos dels presos polítics

No només l'independentisme ha estat en el punt de mira d'aquesta organització. Manos Limpias ha participat en processos judicials contra l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, Unidas Podemos o el jutge Juan del Olmo per l'11-M, entre altres. També han format part de l'acusació en el cas Nóos, sol·licitant la imputació de la infanta Cristina de Borbó. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!