Desenes de persones s'han concentrat avui davant l'ambaixada espanyola a París. L'Associació de Marroquins a França s'ha manifestat avui davant de l'edifici institucional per protestar contra la presència del líder del Front Polisario, Brahim Ghali, a Logronyo on fa més d'un mes que està hospitalitzat després d'haver-se contagiat de coronavirus.

L'associació acusa Espanya de "conspirar" amb Argelia per acollir en secret a Ghali i reclama que "aclareixi la seva posició respecte al Marroc". Consideren Ghali un "terrorista" i assenyalen la decisió del govern espanyol d'acollir-lo "malgrat ser coneixedor de les greus atrocitats i càrrecs dels quals està acusat"

"Davant les intolerables accions de govern espanyol, nosaltres, els ciutadans marroquins a França, volem saber si l'Estat espanyol vol sacrificar la seva relació política, comercial, econòmica i estratègica amb el nostre país, el Marroc, per culpa d'un criminal", han plantejat.

Crisis diplomàtica

Ghali va ser ingressat en un hospital espanyol el 17 d'abril, després de viatjar fins al país amb un avió medicalitzat des d'Argelia. Ho va fer amb una identitat i un passaport falsos. En aquell moment, el govern espanyol va justificar haver-lo acollit per "raons humanitàries", malgrat que la decisió va tensar immediatament les relacions amb les autoritats marroquines. 

L'arribada massiva d'immigrants a Ceuta s'atribueix a una represalia del govern marroquí per l'acollida de Ghali. 8.000 persones van accedir a territori espanyol sense cap control de les autoritats marroquines. El regne també ha retirat la seva ambaixadora a Espanya fins que Ghali no abandoni el país.