Les xarxes van treure fum aquest dissabte arran de la intervenció de l'excomissari del Cos Nacional de Policia, José Manuel Villarejo, al programa FAQs de TV3. Per alguns usuaris de Twitter, entre ells el cantautor català Lluís Llach, les coses que Villarejo va afirmar ahir vespre sobre el funcionament de les anomenades clavegueres de l'Estat no és més que un altre episodi en la llarga llista de polèmiques entorn Espanya en els darrers dies, com ara el retorn del rei emèrit o l'espionatge a l'independentisme. En un missatge publicat aquest diumenge al seu compte de Twitter, Llach ha resumit en uns quants caràcters "la podridura" que diu impregna el conjunt de l'Estat, des del rei fins al policia jubilat. El que més ha lamentat el cantautor en la piulada és "el gobierno progressista", en referència a la coalició PSOE-Unidas Podemos, que ho permet. En resum, ha escrit, l'Estat "no mereix escriure's en majúscula".

"La podridura corca tot l'Estat"

Malgrat que en aquests moments "estigui lluny" d'Espanya, Llach ha compartit una breu reflexió sobre la situació actual a Espanya en general. Per a ell, la "podridura corca tot l'Estat", i impregna a tots els elements que el conformen en un cercle viciós, des del més poderós fins al menys important: "Veient el rei em crec Villarejo i sentint en Villarejo entenc per què el rei és un lladre", ha sentenciat. "I al capdavant de tot", ha puntualitzat, "el gobierno tan progressista que permet aquesta espanya bananera que no mereix escriure's en majúscules. Bon dia", ha rematat.

Villarejo

L'excomissari José Manuel Villarejo ha assegurat al programa Preguntes freqüents de TV3, que l'expresident espanyol Mariano Rajoy el va felicitar per les conseqüències polítiques que va tenir la falsa filtració contra el president Artur Mas l'any 2012. "Rajoy em va felicitar després que Artur Mas va perdre 12 escons", després de la filtració a ElMundo, ha dit. La informació falsa que Mas tenia un compte a Suïssa va aparèixer pocs dies abans de les eleccions al Parlament d'aquell any i Convergència i Unió hi va passar de 62 escons a 50. "Quan triomfa l'Operació Catalunya, en una reunió amb María Dolores de Cospedal, ella em va passar al telèfon Mariano Rajoy i em va felicitar. Vostè és un espanyol, i tal...", ha afirmat.