L'excomissari José Manuel Villarejo ha assegurat al programa Preguntes freqüents de TV3, que l'expresident espanyol Mariano Rajoy el va felicitar per les conseqüències polítiques que va tenir la falsa filtració contra el president Artur Mas l'any 2012. "Rajoy em va felicitar després que Artur Mas va perdre 12 escons", després de la filtració a ElMundo, ha dit. La informació falsa que Mas tenia un compte a Suïssa va aparèixer pocs dies abans de les eleccions al Parlament d'aquell any i Convergència i Unió hi va passar de 62 escons a 50. "Quan triomfa l'Operació Catalunya, en una reunió amb María Dolores de Cospedal, ella em va passar al telèfon Mariano Rajoy i em va felicitar. Vostè és un espanyol, i tal...", ha afirmat. 

Mas ha insistit en diverses ocasions que la filtració falsa va tenir un impacte important, tot i que no creu que li robessin les eleccions. A més, darrerament, Mas ha declarat que té clar que l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz no era l'únic responsable d'aquesta guerra bruta i afirma que el govern espanyol al complet n'estava al corrent: "La Moncloa també ho sabia. Això no s’organitza des d’un ministeri. No actuava sol, n’estic convençut".

"Operacions absolutament il·legals"

Villarejo, que ha reconegut que en l'Operació Catalunya s'han fet actuacions "absolutament il·legals" -"i les tornaria a fer"-, ha assegurat que gran part de les seves gravacions eren fetes pel Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol (CNI) sota el seu consentiment. Tot i això, algunes les feia també per iniciativa pròpia. Sobre les publicacions de les seves gravacions, l'excomissari ha afirmat que "han sigut molt selectius en anar filtrant" i ha dit que no pot assegurar que no s'hagin adulterat o que s'hagi alterat el contingut. Villarejo seguia sempre el mateix modus operandi i reportava sempre a la cúpula dels governs i ministres, tant del PP com del PSOE, segons ha dit durant l'entrevista. Usava identitats falses i utilitzava les moltes empreses que té, com a cobertura falsa. També ha estat preguntat per la seva manera d'operar quan captava informació. Villarejo ha explicat davant l'audiència de TV3 que "només s'ha limitat a fer anàlisis d'informació". És a dir, ha negat cap espionatge com seria el cas CatalanGate. "A mi em van detenir i no van trobar cap equip d’intercepció de res, només hi havia converses on jo sempre intervinc", ha argumentat defensant-se d'un possible espionatge i robatori d'informació.

L'entrevista s'ha produït en el marc d'unes noves filtracions dels àudios de Villarejo a la premsa espanyola. Recentment, han sortit a la llum nous àudios de l'excomissari José Manuel Villarejo que revelen el que es coneix com l'Operació Catalunya. Una operació dirigida pel ministeri de l'Interior comandat per Jorge Fernández Díaz, del PP, contra dirigents polítics catalans per escapçar el moviment independentista que començava a créixer. Els àudios que El País va publicar, detallen que la intenció era buscar al president Jordi Pujol uns possibles comptes bancaries a Suïssa per així matar-lo políticament. Tot i això, mai es va trobar cap extracte bancari vinculat als Pujol a Suïssa, ja que la policia espanyola mai va anar a registrar cap banc suís per falta d'indicis.

Com explica el rotatiu, mai es va arribar a demostrar ni acreditar l'existència d'una fortuna oculta a Suïssa a nom de la fundació sota la qual es trobava la família Pujol. El pla del ministeri de l'Interior i de les clavegueres de l'Estat contra el naixement de la deriva independentista va consistir a desacreditar, de la forma que fos, els líders polítics a través de muntatges policials per elaborar informes anònims que denunciaven greus delictes de corrupció de l'independentisme, com també va ser la publicació d'un fals compte a Suïssa del llavors alcalde Xavier Trias, abans de les eleccions municipals, que va obrir la porta a Ada Colau. 

L'imam de Ripoll i el CNI

Pel que fa als atemptats del 17-A, Villarejo ha insistit que l'imam de Ripoll era "un agent del CNI" que treballava a sou d'aquest servei d'intel·ligència. L'excomissari ha assegurat, però que l'imam "jugava a 20 bandes", i que al mateix temps també actuava amb els marroquins i amb el fonamentalisme. Villarejo ha relatat que el 2015 ja va avisar, i que després de l'atemptat li va dir a l'aleshores ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, que ja el va avisar que passaria "i no em van fer cas". Segons ha explicat, el que es pretenia fer era "crear un ambient per després detenir a la resta", i que si l'imam de Ripoll no hagués mort en l'explosió d'Alcanar, "els atemptats no haurien passat". Però després de la seva mort, "la resta se segueix creient la consigna de l'imam i munten els atemptats".