Lloret de Mar denunciarà el raper Samuel SLZR per una cançó que consideren injuriosa. Concretament, l'ajuntament governat per Junts obrirà un expedient sancionador per una lletra suposadament "ofensiva" contra aquest municipi de la Selva. I ho farà basant-se en la llei 12/2002 de Turisme de Catalunya, que preveu sancions d'entre 3.000 i 60.000 euros per les activitats que causen "danys" als recursos turístics o que suposen "menyscabament substancial" dels valors de la destinació. La notícia porta polèmica, ja que recorda als casos de Valtònyc i Pablo Hasél — tot i que és veritat que en aquesta ocasió no hi ha penes de presó en joc. Sigui com sigui, recupera el debat al voltant de la llibertat d'expressió.

La cançó en qüestió es titula "Lloret de Mar" i va ser publicada el passat 7 d'octubre, amb una tornada que diu així: "Sean bienvenidos a Lloret de Mar, el sitio perfecto para robar. El alcalde roba, la poli roba... dime por qué tu no vas a robar". A més, la lletra afegeix que "l'alcalde és qui roba més" i que es tracta del poble "on més es roba, on més es menteix i on més corrupció hi ha". També diu que la policia local confisca els porros al jovent per després fumar-se'ls a la seva cara, entre altres referències al cos de seguretat. "Bienvenidos al pueblo donde la policía le quita los cinco eurillos a los chavales y no detienen a los pederastas ni a esa mierda", conclou. Aquest divendres a la tarda, el videoclip penjat a YouTube no arribava a les 30.000 visualitzacions.

L'ajuntament considera que la lletra és "ofensiva" i que malmet la imatge de la destinació turística perquè vincula Lloret al vandalisme, a la delinqüència i a la corrupció. És per això que van posar el cas en mans dels serveis jurídics, que han decidit obrir un expedient sancionador per infracció de la llei de turisme de Catalunya. Una llei que preveu sancions per causar "danys" a un recurs turístic. Segons confirmen fonts municipals a l'ACN, la policia local està redactant l'informe que servirà de base per obrir l'expedient. A més, sol·licitaran a les plataformes digitals que despengin la cançó.

Quan el raper Samuel SLZR diu que "l'alcalde és qui roba més", es refereix a Jaume Dulsat Rodríguez (Junts per Catalunya). És el batlle de Lloret de Mar des del 13 de juny del 2015, així com diputat de la Diputació de Girona. És diplomat en Turisme per la Universitat de Girona (UdG) i té un màster en Direcció i Organització d'Empreses. Ha treballat com a directiu turístic i treballa com a professor a l'Escola Universitària d'Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar (centre adscrit a la UdG). Molta gent a les xarxes socials ha criticat el seu govern municipal i l'ajuntament per l'expedient sancionador al cantant, ja que sembla una mena de "censura" com la de Valtònyc o Pablo Hasél.