Són molts els que aprofiten les vacances d'estiu per posar-se al dia amb els llibres que s'han acumulat a la tauleta de nit. També els polítics catalans, després d'un curs marcat per la pandèmia, però també per les eleccions del 14F, els indults dels presos polítics, i l'inici del diàleg amb el govern espanyol. Ells mateixos han explicat a Efe quines són les lectures que han triat per aquests mesos d'estiu.

Pere Aragonès

El president de la Generalitat està llegint Viatges (Univers), una compilació de relats de viatges de l'escriptor austríac Stefan Zweig. També recomana No diguis res (Periscopi) de Patrick Radden Keefe, sobre el conflicte nord-irlandès i les seves conseqüències en una societat sacsejada per la violència, a partir del cas de Jean McConville.

Miquel Iceta

El ministre de Cultura i Esports, se submergirà aquests dies en El hombre que salvó los cerezos, de Naoko Abe (Anagrama). En el seu primer estiu com a ministre, i passada la cita olímpica, pensa llegir també Volver la vista atrás, de Juan Gabriel Vásquez (Alfaguara), i l'Obra completa de Joan Margarit, el poeta català guanyador del premi Cervantes, que va morir aquest any. 

Salvador Illa

El líder del PSC al Parlament, cap de l'oposició a Catalunya i exministre de Sanitat, recupera per a aquest període vacacional una obra clàssica de la Grècia antiga: Ciropèdia de Jenofonte, de la col·lecció Bernat Metge, un relat biogràfic sobre la figura mítica de Ciro, fundador de l'imperi aquemènida de Pèrsia.

Marta Vilalta

La portaveu d'ERC segueix fidel a Jaume Cabré i, després de quedar "fascinada" per Jo confesso, ara té entre mans Consumits pel foc (Proa), pendent des que l'hi van regalar per Sant Jordi. Acaba de llegir-se Contra l'adversitat (Ara Llibres), obra del seu líder, Oriol Junqueras, i té sobre la tauleta en cua Per raó d'estat (Ara Llibres), de la periodista Sara Gonzàlez.

Jordi Sánchez 

El secretari general de JxCat, passa el seu primer estiu després de l'indult parcial submergit en dues lectures. Primer Una altra vida, encara (Galaxia Gutenberg) de Theodor Kallifatides, una "obra d'escriptura meravellosa i plena de reflexions sobre la vida, el pas del temps i alguns dels reptes de les societats contemporànies". La segona serà La pira al port (Periscopi) de Boris Pahor, "una defensa del valor de cultures i pobles on la seva gent viu amenaçada i sobtadament perseguida".

Eulàlia Reguant

La portaveu parlamentària de la CUP, per a aquest estiu "marcat pel polèmic acord" sobre l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, ha triat "Capital fósil" (Capitán Swing), d'Andreas Malm, que explica "com és el sistema econòmic actual, el capitalisme, que ha creat la crisi climàtica".

David Cid

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament, porta, com el president Aragonès, Stefan Zweig en la maleta aquest agost, tot i que en el seu cas ha preferit l'obra Magallanes, el hombre y su gesta, sobre la travessia del portuguès després de convèncer el rei Carles I per explorar el mar que separava Àsia d'Amèrica, on va arribar Colón uns anys abans.

Nacho Martín Blanco

El portaveu parlamentari de Ciutadans, recomana el llibre de l'historiador Jordi Canal 25 de julio de 1992: la vuelta al mundo de España (Taurus), que "descriu amb rigor l'Espanya olímpica" de la unitat, enfront de la "deslleialtat nacionalista que només porta a l'aïllament i la decadència". 

Alejandro Fernández

El president del PP, es prepara aquest agost per llegir tres obres: La Acción Humana (Unión Editorial) de Ludwig Von Mises, Crisis (Debate) de Jared Diamond i Contraluz (Tusquets) de Thomas Pynchon. 

Ignacio Garriga

El líder de Vox al Parlament, diu que aquest estiu té intenció de llegir 1984, de George Orwell, així com La Historia de España contada con sencillez, de José María Pemán, i la biografia de Tomás Moro La luz de la conciencia (Biblioteca Homo Legens), de Miguel Cuartero Samperi.