El jutjat d'Instrucció de guàrdia de Girona va deixar en llibertat provisional ahir al vespre l'home detingut ahir acusat d'agressions amb un ganivet a un veí de Verges (Baix Empordà) mentre aquest intentava impedir que arrenquessin estelades i llaços grocs, segons ha avançat avui El País.

L'home hauria estat detingut durant unes vuit hores fins que la jutge que l'ha vist ha decidit inhibir-se a favor del jutjat de la Bisbal d'Empordà que porta la causa principal oberta contra l'home per fets similars i estar investigat per lesions lleus, furts i danys. Així doncs, el veí de Banyoles haurà de passar pròximament a disposició judicial a la Bisbal.

A més d'haver estat empresonat, segons el diari, l'agressor acumula un llarg historial amb més de 40 antecedents entre els diversos cossos policials. Fonts properes al cas, asseguren que els Mossos l'haurien detingut en 26 ocasions per atracaments a gasolineres, robatoris en establiments, falsificació de moneda, falsificació documental, delictes contra el patrimoni, atemptat als agents de l'autoritat i coaccions i amenaces, entre altres.

Aquesta vegada, els Mossos d'Esquadra van detenir l'home el divendres al matí acusat de l'autoria d'una agressió amb una escala a dos veïns de Verges i per amenaçar-los amb un ganivet. L'agressor anava acompanyat d'un grup d'encaputxats quan es van produir els fets. 

L'home, que ara està en llibertat provisional, va ser detingut a Banyoles i té diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, atemptat contra els agents de l’autoritat i estafes. Malgrat tot, l'agressor haurà de passar pròximament a disposició judicial a la Bisbal.

Els fets es van produir el passat 1 d’agost, quan un grup de cinc persones encaputxades es van dedicar a arrencar estelades i llaços grocs que hi havia a diferents fanals del municipi. Davant aquests fets, diverses persones van recriminar el que estaven fent i van mostrar la seva oposició que continuessin la seva acció. 

Diversos usuaris van denunciar i penjar vídeos de les agressions que es van produir a Verges a les xarxes socials. 

Les agressions es van produir l'endemà que el president de Ciutadans, Albert Rivera, animés a retirar símbols independentistes, sota l’argument que no representen tota la ciutadania.