Els Mossos d’Esquadra han detingut avui un home, de nacionalitat espanyola i 51 anys, per presumptament amenaçar amb un ganivet dos homes a la localitat de Verges mentre arrencava estelades i llaços grocs. El detingut va actuar amb quatre persones més que ja estan identificades.

El passat 1 d’agost, un grup de cinc persones encaputxades van arrencar estelades i llaços grocs que hi havia a diferents fanals del poble. Davant aquest fet, diverses persones els van recriminar el que estaven fent i van mostrar la seva oposició que continuessin la seva acció.

Aleshores, l’ara detingut, que portava una escala plegable d’uns dos metres d’alçada, va colpejar un home per tal de poder continuar amb la seva activitat. Al mateix temps, va mostrar un ganivet d’uns 15 centímetres de fulla i l'hi va col·locar prop de l’abdomen i el va amenaçar. Una altra persona es va interposar entre ells dos i també va rebre amenaces per part del detingut. 

Finalment, una de les víctimes va poder treure la navalla que l’autor dels fets havia guardat al darrere de la seva cintura i va marxar corrents. Posteriorment va lliurar l’arma a la policia en el moment en què va denunciar els fets. Les tasques d’investigació han permès identificar l’autor d’aquestes amenaces que avui ha quedat detingut.

La detenció ha tingut lloc a Banyoles. L’home té diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, atemptat als agents de l’autoritat i estafes.