El Jutjat d'Instrucció número 46 de Madrid ha acordat alliberar el jove de 21 anys detingut aquest dilluns per la policia espanyola per haver participat en una protesta contra un acte de Vox al barri madrileny de Vallecas.

El jove està sent investigat per la presumpta comissió dels delictes d'atemptat contra agent de l'autoritat i desordres públics. Com a mesures cautelars, el magistrat li ha imposat l'obligació d'acudir a firmar al Jutjat cada 15 dies i la retirada del passaport.

El Jutjat 46, que es trobava aquest dimarts en funcions de guàrdia de detinguts, s'ha inhibit en el 22, que instrueix la causa pels incidents.

Manifestación Vallecas - Acto electoral VOX - 4M -  EFE

Enfrontaments entre manifestants antifeixistes i policies a l'acte de Vox / Foto: Efe

Un total de cinc detinguts

Aquesta era la cinquena persona detenida pel Cos Nacional de Policia després del míting que va tenir lloc el passat dimecres 7 d'abril a la plaça Roja de Vallecas. Els altres quatre van ser detinguts aquella mateixa jornada. D'aquests, tres eren homes i una dona. A més, dos dels nois i la noia eren menors d'edat.

Els incidents de dimecres passat a Vallecas van començar quan el líder del partit d'extrema dreta, Santiago Abascal, emmudit pels crits dels antifeixistes, va decidir baixar de l'escenari, trencar el cordó policial (amb permís dels agents antiavalots) i encarar-se als manifestants. A partir d'aquí, la policia va anar dispersant els antifeixistes, que estaven quiets, a través de cops de porra i detencions. Els principals enfrontaments van produir-se entre els antifeixistes i la policia. Els simpatitzants de Vox van dedicar-se a provocar i llançar objectes des de darrere del cordó policial que els protegia.

Manifestación Vallecas - Acto electoral VOX - 4M -  EFE

El líder de Vox a l'acte de Vallecas / Foto: Efe

Va haver-hi un total de 35 ferits, entre els quals 21 agents de la policia espanyola, que van haver de ser atesos després dels enfrontaments amb manifestants antifeixistes.

Tot i aquesta presumpta impunitat, més tard, Abascal va ser assenyalat per fonts de la policia espanyola com a responsable dels aldarulls

La performance, però, no sembla que vagi a millorar els resultats de la formació d'extrema dreta, que, segons les enquestes, es veurà sobrepassada per la candidatura d'Isabel Díaz Ayuso. Tanmateix, els escons del seu partit seran decisius perquè el PP pugui investir Ayuso i formar govern. L'última enquesta, publicada a La Razón, situa la suma d'ambdós partits a un escó de la majoria absoluta.

 

Imatge principal: El detingut és el noi que apareix a la fotografia amb una dessuadora de color blau / Efe