Setmana rere setmana les enquestes segueixen afavorint la candidata del PP a Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Si ara se celebressin eleccions, la dirigent del PP madrileny gairebé obtindria majoria absoluta si l'extrema dreta de Vox li donés suport. 

encuesta la razón elecciones madrid 12 abril

Segons la darrera enquesta de NC Report per a La Razón, el Partit Popular obtindria 58 escons el proper 4 de maig, fa dues setmanes les enquestes li'n donaven 56 i a les eleccions del maig de 2019 en va aconseguir 30.

Per la seva banda, Vox perdria dos diputats respecte els comicis de 2019 i passaria de 12 a 10. Tot i perdre dos escons, si l'extrema dreta decidís donar suport a la candidata del PP, els dos partits sumarien 58 escons, a només un de la majoria absoluta de l'assemblea madrilenya, que és de 69 diputats.

La segona força, que estaria lluny del PP, seria el PSOE que mantindria un resultat similar al de 2019; els socialistes passarien de 36 a 35 diputats. El segueix Más Madrid, amb Íñigo Errejón al capdavant, que aconseguiria un representant més que el 2019 i en tindria 14.

Per la seva banda, Podemos, liderats pel fins ara vicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias, mantindria els 12 representants que va aconseguir a les darreres eleccions; 12.

Finalment, Ciutadans s'endú una gran patacada i perd 19 escons respecte 2019, ara bé, les enquestes el mantenen des de fa setmanes en 7 escons. Ciutadans passaria de 26 escons aconseguits el 2019 a 7.

Cantó i el PP

Aquest diumenge el jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid ha acordat que Toni Cantó sigui exclòs de la llista del PP a les eleccions del 4-M a Madrid per ser "inelegible" en no haver-se empadronat a la Comunitat de Madrid abans de l'1 de gener, com marca la llei electoral. El jutjat també descarta l'exalcalde de Toledo Agustín Conde de la candidatura del PP pel mateix motiu en una resolució ferma, però que pot ser recorreguda al Tribunal Constitucional (TC).

La sentència es produeix després que el PSOE recorregués la decisió de la Junta Electoral de Provincial de Madrid que va decidir aprovar les candidatures de Cantó i Conde només fiant-se de la direcció del DNI i sense comprovar la data d'empadronament.

 

Foto principal: La presidenta i candidata del PP a Madrid, Isabel Díaz Ayuso / EFE