Una detenció més pels incidents durant el míting de Vox al barri de Vallecas. El Cos Nacional de Policia ha detingut aquest dilluns un jove que, segons les imatges, hauria donat una puntada de peu a un agent antiavalots que es trobava al terra. Es tracta del noi que apareix a les fotografies amb una dessuadora de color blau, i que es va fer viral a través de les xarxes socials. Segons fonts policials, el detingut avui té 21 anys, ha estat arrestat a Vallecas i no té antecedents penals.

Es tracta del cinquè detingut de la Policia Nacional espanyola després del míting que va tenir lloc el passat dimecres a la plaça Roja de Vallecas. Els altres quatre van ser detingut aquella mateixa jornada, durant el míting del partit d'extrema dreta. D'aquests, tres eren homes i una dona. A més, dos dels nois i la noia eren menors d'edat.

Els incidents de dimecres passat a Vallecas van començar quan Abascal, emmudit pels crits dels antifeixistes, va decidir baixar de l'escenari, trencar el cordó policial (amb permís dels agents antiavalots) i encarar-se als manifestants. A partir d'aquí, la policia va anar dispersant els antifeixistes, que estaven quiets, simplement cridant, sense intentar traspassar el cordó. Cops de porra i detencions. Els principals enfrontaments van produir-se entre els antifeixistes i la policia. Els simpatitzants de Vox van dedicar-se a provocar i llançar objectes des de darrere del cordó policial que els protegia.

Va haver-hi un total de 35 ferits, entre els quals 21 agents de la Policia Nacional, que van haver de ser atesos després dels enfrontaments amb manifestants antifeixistes.

Abascal, assenyalat per la policia

El líder de Vox, Santiago Abascal, va ser assenyalat per la policia espanyola com a responsable dels aldarulls a Vallecas derivats de l'acte del partit d'ultradreta. Segons fonts policials recollides pel diari ABC: "Si Abascal no hagués fet de policia, potser no hi hauria vint-i-un agents ferits". Segons aquestes fonts, un agent va demanar al líder d'extrema dreta que no creués el cordó policial, i aquest "va fer cas omís" als requeriments del policia.

Males perspectives de Vox

Santiago Abascal va decidir marcar paquet amb una performance marca de la casa, com les protagonitzades ja a Catalunya o el País Basc. Les enquestes no són del tot favorables a les eleccions madrilenyes del 4-M, on es podria veure sobrepassat per Isabel Díaz Ayuso fins al punt de no aconseguir el 5% de vots necessaris. "Vallecas també és nostre", va proclamar el líder ultra als càrrecs i militants de Vox vinguts de fora del barri.