Laura Borràs nega que tingui la intenció de marxar de Junts i presentar-se a les pròximes eleccions després d'una ruptura del Govern amb ERC en una candidatura amb el suport de l'ANC. Aquest plantejament ha estat publicat en les últimes hores pel diari El Confidencial, però la presidenta suspesa del Parlament se l'ha pres amb humor i ha negat via xarxes que aquests rumors puguin ser certs. "Fins ara s’inventaven el que havia fet, ara inventen el que penso fer. En fi... Volia mantenir-ho en secret, però veig que és impossible: el meu objectiu és la independència i hi treballo des de la presidència del meu partit polític: Junts.  Val més que ens ho agafem rient!", ha escrit en una piulada. 

Tuit de Laura Borras
Tuit de Laura Borràs

Candidatura de Borràs i ANC?

Les tensions entre ERC i Junts han augmentat en les últimes setmanes, primer pel suport dels republicans a suspendre a Borràs com a presidenta del Parlament i ara per la seva absència a la manifestació de l'11 de setembre. Això podria provocar segons ha confirmat el secretari general de Junts, Jordi Turull, una possible ruptura del Govern, encara que altres sectors dins el partit no ho veuen amb bons ulls. En aquest context, Borràs es podria plantejar, segons El Confidencial, abandonar el partit i fer tàndem amb l'Assemblea, que enmig de l'embolic per la manifestació, la seva presidenta Dolors Feliu ha recordat que aquesta entitat podria impulsar una llista cívica davant el fracàs de la resta de partits per avançar cap a la independència. Aquesta nova formació podria estar, segons aquest mitjà, encapçalada per Borràs, que manté una bona relació amb la mateixa Feliu. 

Amb el seu tuit, però, Borràs ha volgut enterrar aquests rumors i ha recordat quin és el motiu pel qual va entrar a la política: fer la independència. Per fer aquest camí, però, s'ha tornat a comprometre amb el partit que presideix des del mes de juny, després d'arribar a un acord amb el secretari general, Jordi Turull. 

Suport del president Puigdemont a Borràs 

Borràs substitueix a la presidència del partit a Carles Puigdemont, ara centrat en la seva tasca com a eurodiputat i al capdavant del Consell per la República. I ha estat ell qui li ha volgut donar suport a la presidenta suspesa del Parlament davant d'aquesta fake new, qüestionat el diari que la publica. "En aquest mitjà acostumen a publicar aquesta mena de “notícies”. A un dels seus redactors el van condemnar a Bèlgica per haver-se inventat que la Plataforma per la Llengua em finançava. Per cert, encara espero data de judici a Espanya per una altra denúncia que vaig presentar…".