La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha lamentat aquest dijous la "indefensió" que assegura que genera la decisió de la Mesa de retirar-li els drets i deures del càrrec que ostenta, i que avui ha ratificat en no admetre a tràmit la seva reconsideració. En un missatge compartit amb els seus seguidors de Twitter, la presidenta de Junts ha carregat contra els partits que han tornat a donar suport a la suspensió amb els seus vots: el PSC, ERC i la CUP. En les piulades, Borràs ha retret que, en lloc de l'argument que aquests grups parlamentaris feien servir per justificar la suspensió-- el de "preservar el prestigi de la institució" del Parlament-- han aconseguit tot el contrari. En el seu missatge, la líder juntaire també ha considerat que el dictamen fet públic ahir mateix per l'ONU, que reconeix que els cessament dels membres del Govern després de l'1-O va ser injusta, els hauria de servir d'exemple. Amb tot, Borràs s'ha mostrat optimista i determinada a culminar "la feina que tenim pendent".

"Retallada de drets"

En la primera piulada en reacció al veto de la mesa del Parlament per reconsiderar la seva suspensió, Borràs ha assenyalat que "els qui exigeixen preservar el seu prestigi [el de la cambra], en lloc de fer-lo exemplar en la defensa dels drets, el fan capdavanter en la seva retallada", en al·lusió als grups parlamentaris que han votat en contra seu i els que van demanar la seva dimissió tot fent servir aquest mateix argument, com va ser el cas del PSC o de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Borràs ha asseverat que la decisió de suspendre-la l'han pres "per protegir-se ells", quelcom que, a parer seu, ha acabat generant "indefensió" dins la institució.

"La farem!"

Per a la presidenta suspesa, la decisió que ha pres avui la Mesa deixa en evidència, de manera més general, "la magnitud de la destrossa democràtica de la por o la complicitat" que assola a l'independentisme. Amb tot, Borràs ha conclòs el seu missatge amb to optimista. A banda dels problemes que han sortit a la llum arran del seu cas, és precisament l'evidència de "la feina que tenim pendent" que l'empeny "a fer-la". "La farem!", ha culminat en el fil de Twitter.