Dia de lapsus tant al Congrés, on Pedro Sánchez s'ha referit a Gabriel Rufián com a senyor Abascal en referència el president de Vox provocant les rialles a tot l'arc parlamentari, però també al Parlament de Catalunya, on la presidenta Laura Borràs, quan donava pas a una pregunta del diputat d'ERC, José Rodríguez, s'ha referit al partit com a Esquerra Repel·lent enlloc d'Esquerra Republicana. Adonant-se ràpidament del seu error, la presidenta de la cambra catalana ha rectificat ràpidament i ha corregit les seves paraules amb un somriure. Així i tot, la seva confusió ha fet que bona part dels diputats esclatessin a riure i a comentar l'error, fet que ha provocat que Rodríguez hagi hagut d'esperar uns segons que l'hemicicle es calmés per a poder formular la seva pregunta al president Aragonès sobre la seguretat viària.  

 

Carrizosa intenta ficar cullerada 

Minuts abans, un altre diputat de Ciutadans ha estat expulsat del ple del Parlament. En aquest cas Laura Borràs s'ha vist obligada a fer-ho al inici de la sessió plenària. Tot plegat ha succeït després que la presidenta de la cambra fes una declaració, aprovada per la Junta de Portaveus, que condemna el CatalanGate. Un cop acabada la lectura, ha estat el portaveu de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, qui ha volgut intervenir, propiciant la ja famosa frase de la presidenta: "Sí, senyor Martín Blanco, per què em demana la paraula?". El diputat taronja ha volgut reclamar a Borràs la seva "exigència d'imparcialitat", però la presidenta li ho ha negat: "No el puc deixar acabar perquè m'ha demanat una crida a l'observança del reglament de l'article 90 i després ha fet una crida a l'article 39". Quan la presidenta intentava continuar amb el ple,  el diputat taronja Matías Alonso ha començat a cridar. Borràs l'ha avisat en diverses ocasions: "Destorbant l'ordre de la cambra l'hauré d'expulsar", ha dit, i després del tercer avís l'ha obligat a abandonar la sala, expulsant-lo del ple. Carrizosa ha aprofitat la seva pregunta al president Aragonès per intentar que recriminés el gest de Borràs, quelcom que ha evitat i ha aprofitat la seva intervenció per criticar que els taronges "fotin el número quan passa alguna cosa que no els hi agrada". 

albert batet Junts parlament hemiciclo Carlos Baglietto
Mònica Salas i Albert Batet de Junts i el líder de l'oposició Salvador Illa (PSC) somriuen davant el lapsus de la presidenta del Parlament / Carlos Baglietto 

Després de les paraules del president, Carrizosa hi ha tornat, recuperant la confusió de Borràs: "Molt bé, senyor Aragonès, era la resposta correcta. Ficar-se amb Ciutadans per no ficar-se amb la senyora que us diu Esquerra Repel·lent". Només els seus companys de partit han rigut la broma del líder, mentre els altres dos protagonistes, Aragonès i Borràs, feien que no amb el cap. 

Uns minuts després, el diputat Jose Rodríguez també ha volgut dir la seva a través de les xarxes. Ho ha fet recordant que en alguns casos s'han referit a ell com a "Trinitro", el seu sobrenom, en una comissió parlamentària i que ara li ha canviat el nom del grup parlamentari. "Humanum errarum est i fins i tot na Laura Borràs en comet", ha bromejat el polític. 

Tuit de José Rodriguez
Tuit de José Rodriguez

 

A Madrid, també 

Si a Barcelona la protagonista involuntària de la jornada ha estat ERC, a Madrid ho ha estat el seu portaveu. En la primera intervenció de Pedro Sánchez al Congrés d'ençà que va esclatar el CatalanGate, el president del govern espanyol s'ha referit a Gabriel Rufián com Santiago Abascal. La pregunta del republicà a Sánchez ha estat justament després de la de Vox, i Sánchez ha començat la seva resposta dient: "Senyora Batet, senyor Abascal" i immediatament s'ha adonat de l'error i ha corregit apuntant "millor dit, senyor Rufián, disculpi'm". Aquest moment ha provocat els riures al Congrés, i el líder del PSOE ràpidament ha demanat perdó a Rufián, afirmant que "ha estat un lapsus imperdonable. Hi ha lapsus que són imperdonables, i aquest ho és senyor Rufián". El líder dels republicans ha continuat la broma en la seva resposta: "Que m'espiïn, d'acord, però que em digui Abascal, em fot", ha ironitzat.