Minuts després que ERC demanés conèixer el full de ruta de JxCat, el president del grup parlamentari, Albert Batet, ha respost de la següent manera: "La proposta de JxCat continua sent la independència per a Catalunya. Persistint, junts, podem".

En roda de premsa des del Parlament, Batet ha recordat que el primer objectiu és que l'independentisme superi el 50% dels vots a les properes eleccions del 14 de febrer. Segons la ponència política del partit, aquest resultat seria l'aval per tal que Europa forcés l'Estat espanyol a celebrar un referèndum acordat.

Tanmateix, Batet no ha volgut concretar més i ha recordat que "l'1-O existeix". "No hi ha cap acord al Parlament que invalidi el seu resultat. Si donem valor al 50% és que han d'haver-hi conseqüències polítiques", ha reivindicat afegint que això revalidaria el resultat del referèndum del 2017.

El president del grup de JxCat també ha denunciat que l'Estat "no accepta el resultat de les eleccions a Catalunya" recordant la inhabilitació dels presidents Puigdemont i Torra i el veto als diputats Jordi Sànchez i Jordi Turull perquè se sotmetessin al debat d'investidura. Aquest últim va assistir a la primera sessió, a la qual no va aconseguir la majoria absoluta necessària, però el seu empresonament va impedir que pogués participar en la segona on només hagués necessitat una majoria simple.

Preguntat per la investigació que cau sobre la candidata de la formació al 14-F, Laura Borràs, Batet ha rebutjat que hi hagi cap novetat. En referència a les noves proves que Ciutadans ha anunciat que té sobre la candidata​, Batet ha sentènciat que "l'única novetat és el nerviosisme de l'unionisme després de l'elecció de Borràs com a candidata". El diputat de JxCat també ha respost al partit liberal que no tenen "autoritat moral ni política per donar exemple" a l'hora de parlar de primàries, recordant el pas al costat que la formació va obligar a fer a la guanyadora de les primàries, la portaveu Lorena Roldán.

Intercanvi de retrets amb ERC

Aquest intercanvi d'impressions arriba després d'una sèrie de retrets entre ambdues formacions a causa del suport dels republicans als pressupostos espanyols presentats pel PSOE i Unidas Podemos. Avui mateix, la candidata de JxCat pel 14-F, Laura Borràs, ha llançat el següent missatge: "No sé si la independència ha deixat de ser una prioritat per a ERC"​.

Per la seva banda, els republicans han preguntat insistentment a Borràs en les darreres hores si el seu grup investiria un candidat d'ERC si el partit queda per davant a les eleccions. A més, responent a algunes insinuacions, Sabrià descartava qualsevol mena pacte amb el PSC aquest cap de setmana en una entrevista a ElNacional.cat.