ERC ha convidat a JxCat a explicar quin és el seu full de ruta de cara a les pròximes eleccions catalanes del 14-F. En roda de premsa des del Parlament, el president del grup republicà, Sergi Sabrià, ha demanat al partit que lidera el president Carles Puigdemont que expliqui quina és la seva "proposta".

"Celebrem que la CUP hagi començat a fer el mateix", ha dit Sabrià en referència a la proposta presentada pels anticapitalistes amb motiu de les eleccions i que té com a punt estrella la celebració d'un altre referèndum d'autodeterminació abans del 2025.

"El país ens reclama una estratègia unitària des de fa molt temps. És bo que la CUP a dia d'avui estigui fent les seves propostes. Ens agradaria saber si JxCat en té alguna. Un cop les tinguem sobre la taula hi ha moltes maneres de vehicular-ho", ha explicat afegint que això "ens acosta a la unitat estratègica".

Minuts més tard, el president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha respost de la següent manera: "La proposta de JxCat continua sent la independència per a Catalunya. Persistint, junts, podem". "No hi ha cap acord al Parlament que invalidi el seu resultat. Si donem valor al 50% és que han d'haver conseqüències polítiques", ha reivindicat afegint que més del 50% dels vots per a l'independentisme el proper 14-F revalidaria el resultat del referèndum del 2017.

El president del grup de JxCat també ha denunciat que l'Estat "no accepta el resultat de les eleccions a Catalunya" recordant la inhabilitació dels presidents Puigdemont i Torra i el veto als diputats Jordi Sànchez i Jordi Turull perquè se sotmetessin al debat d'investidura.

Intercanvi de retrets amb JxCat

Aquesta petició de Sabrià arriba després que ambdós partits intercanviessin una sèrie de retrets a causa del suport dels republicans als pressupostos espanyols presentats pel PSOE i Unidas Podemos. Avui mateix, la candidata de JxCat pel 14-F, Laura Borràs, ha llançat el següent missatge: "No sé si la independència ha deixat de ser una prioritat per a ERC"​.

Per la seva banda, els republicans han preguntat insistentment a Borràs en les darreres hores si el seu grup investiria un candidat d'ERC si el seu partit queda per davant a les eleccions. A més, responent a les insinuacions, Sabrià descartava cap mena pacte amb el PSC aquest cap de setmana en una entrevista a ElNacional.cat.