Ciutadans té noves proves contra la recentment escollida candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs. Així ho ha anunciat el seu líder a Catalunya, Carlos Carrizosa, en una roda de premsa des del Parlament aquest dimarts en què ha advertit que aquesta nova "documentació" serà molt "rellevant" per a la causa que hi ha actualment al Tribunal Suprem per presumpta prevaricació. Carrizosa ha informat que el partit ho traslladarà a la Fiscalia i no presentarà una denúncia "perquè són noves proves, però no nous fets".

Carrizosa ha informat que aquestes noves proves es basarien en converses on Borràs tractaria de convèncer el responsable del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) que passés per alt els contractes que ella havia fet anteriorment amb un suposat "amic" com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Segons ha contextualitzat Carrizosa, tots els departaments de la Generalitat tenen l'obligació de contractar els serveis informàtics al CTTI, "que per això té el pressupost de 530 milions d'euros que té". Aquestes noves proves demostrarien que Borràs no només no ho hauria fet, sinó que "era conscient de què feia", ja que intentava "eludir" la seva responsabilitat per haver contractat aquests serveis "a un amic".

Carrizosa també ha acusat Borràs de pagar més de 20.000 euros al seu amic per uns serveis que el CTTI feia per poc més de 2.000 euros. Anticipant-se al possible escepticisme sobre d'on ha obtingut la informació, el líder de la formació taronja ha avançat que ho ha tret de la mateixa Generalitat.

Contra la CCMA

Per altra banda, Carrizosa ha anunciat una nova moció contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El líder de Cs a Catalunya ha recordat que la Junta Electoral ha condemnat en fins a 10 ocasions els mitjans públics catalans per "vulnerar la neutralitat política en període electoral".

També ha acusat el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, que és l'organisme que s'encarrega de vetllar per la pluralitat als mitjans públics catalans, "d'haver-se convertit en un xiringuito que només serveix perquè uns senyors tanquin els ulls i cobrin per no vetllar per res".

Carrizosa també ha anunciat una altra moció per instar el Govern a elaborar un "pla de priorització del pressupost per alliberar fons per acompanyar les famílies i els sectors més afectats" i que redueixi els recursos dedicats a subvencionar els mitjans públics.​