Laura Borràs continua marcant diferències amb Esquerra. La candidata a les eleccions de Junts per a les properes eleccions al Parlament, assenyala la línia de la independència com la seva gran carta a jugar i allò que la diferencia del seu rival directe: "No sé si la independència ha deixat de ser una prioritat per a ERC", ha contestat en una entrevista a TVE. Ara bé, sí que deixa entreveure que la resposta, al seu parer, té més tendència al no, i sense citar directament els republicans, defineix aquells que han pactat amb el govern espanyol com partits on "la independència és obvi que no és el més essencial". 

Precisament fa autocrítica i considera que en els darrers tres anys no s'ha avançat cap a aquest objectiu malgrat haver tingut governs independentistes al Parlament de Catalunya. Si mira al Congrés, on és diputada, sí que veu una negociació possible, però "amb ambició". I recorda que ara que s'han d'aprovar els pressupostos, "23 vots catalans independentistes junts permetrien negociar amb més força". Per tot plegat, Borràs conclou: "Qui no prioritza la unitat, no prioritza la independència". I ha posat un símil comparant treure "un tram de carretera" amb els pactes que ara s'estan veient i no considera que aquesta mena d'exemples siguin els objectius.

Segueix en directe tota l'actualitat sobre el coronavirus (Covid-19).

La candidata de Junts també s'ha mostrat molt crítica amb el govern de Pedro Sánchez a qui acusa de fer "xantatge" barrejant pressupostos i fons europeus: "Les ajudes d'Europa poden quedar de forma desvinculada dels pressupostos perquè són específicament per a la Covid, en canvi, des de l'estat ho converteixen en l'espina dorsal de tot". Si repassem xifres, Borràs alerta que els pressupostos que ara es plantegen per a Catalunya "són els mateixos que els de l'any 2009, i a banda del decalatge, ara s'ha d'afegir la crisi per la pandèmia".

Les enquestes

Els favoritismes a les enquestes per les eleccions, Borràs els aparta, sabent que Esquerra va per davant: "Ens donen uns resultats que la realitat sempre deixa enrere. Nosaltres treballem vot a vot i sense mirar-les". Per això remarca que es limitaran a la campanya i posteriorment, amb els resultats a la mà, seran "absolutament respectuosos amb el veredicte de les urnes".

L'objectiu final, parlant en clau de futuribles, és evident per a Junts: "Formar un govern independentista. I si guanya ERC, investirem Pere Aragonès perquè volem estar en un govern que avanci cap a la independència, per descomptat". Una resposta que ha donat davant el sí o no ben marcat que li han plantejat durant l'entrevista els tertulians que hi participaven.