El jutge de Cornellà que investiga la cúpula dels Mossos d'Esuqadra pel procés, ha demanat un trasllat i ha aconseguit plaça en un jutjat d'Alacant, segons ha pogut saber TV3 gràcies a una confirmació del Tribunal Superior de Justícia.

El magistrat en qüestió és Antonio Baños que va ser l'encarregat d'obrir la investigació per rebel·lió, sedició i desobediència contra quatre comissaris, dos intendents i la cap del Servei Jurídic dels Mossos.

Entre els investigats per Baños hi ha Ferran López, el que va ser el cap dels Mossos d'Esquadra després de la destitució del major Josep Lluís Trapero arran del 155.

El jutge de Cornellà, assegura la televisió catalana, es va inhibir de la causa i la va passar a l'Audiència Nacional, perquè és qui investiga el major Trapero, però la magistrada Lamela no la va acceptar i l'hi va tornar a enviar.

Es tracta del mateix jutge que havia obert una causa contra el periodista i col·laborador d'El Nacional Jordi Galves per un article que va escriure sobre la ciutat de Cornellà el novembre de l’any passat.